7 tips om te Geocachen met de kou

-

Het wordt volgende week kouder dan verwacht en dat betekent dat het plaatselijk soms meer dan 10 graden kan vriezen en de dagtemperatuur niet boven 0 uit komt. Echt koud dus en daarom hebben wij 7 tips om te Geocachen met de kou!

Hup, kacheltje in de achterbak!
Een bevroren cache is natuurlijk lastig te pakken als deze bijvoorbeeld vastgevroren zit aan de grond. Misschien is er wel wat vocht tussen de deksel te komen en dan wordt het helemaal een lastige opgave. Gelukkig hebben wij dé oplossing voor je: een kachel op een accu. Simpel en snel de cache ontdooien.

Kou kost energie
Neem extra batterijen, een extra accu of een powerbank mee en zorg dat je GPS goed is opgeladen. Door de kou raakt de accu namelijk sneller op dan bij warm weer. Oppassen dus want straks zit je met een lege batterij!

Coldpen
Een potlood werkt altijd maar een pen kan bevriezen. Zorg er dus voor dat je pen niet te koud wordt, of dat je een potlood bij je hebt.

Vaarverbod in Amsterdam
Een D5 kan zomaar een D1 zijn in de winter, en vice verca. Nederland telt veel water dus kan het best zo zijn dat een groot deel van de sloten zodanig bevroren zijn dat je er op kunt lopen. Dit betekend dat je moeilijke D5 cache die onder de brug ligt, nu heel makkelijk te bereiken is. Gemeente Amsterdam laat vanaf komend weekend in meerdere grachten een vaarverbod gelden. Dit betekent dat er een grote kans is dat het ijs dik genoeg is om op te lopen. Toevallig ligt de ‘Amsterdam Urban 2 – Under the bridge‘ onder een de brug bij de Bloemgracht, een gracht die aankomend weekend afgesloten gaat worden. Als het ijs het toelaat kun je deze cache zeker proberen te pakken.

Filter de winter
Als je een Premium lidmaatschap hebt, kun je een PQ filteren op het winter attribuut. Handig want zo zie je precies een lijst met caches die je ook in de kou kunt zoeken!

Touch it
Tegenwoordig gebruiken veel Geocachers een smartphone om te cachen. Je kunt daarom het beste touchscreen handschoenen dragen of een touchscreen pen kopen zodat je toch kan navigeren met warme handen.

Puzzelen
Als het toch allemaal niet meezit, het is te koud of je hebt geen zin, dan kun je altijd nog een puzzel gaan oplossen en die zoeken als het lekker warm is.