Beestenboel

-

Onlangs kwam in Ritthem (Zeeland) de kinderserie Beestenboel (GC code van nummer 1 is GC7JVGQ) van 14 traditionele caches en een bonusmysterie uit. Met 2 nichtjes van 7 en 4 jaar een mooie gelegenheid voor een tochtje door het bos samen met team BarBriMadRob.

Op een zonnige woensdag gingen we op pad voor deze serie van ongeveer 5km door een mooi en rustig bos. Het merendeel van deze serie is goed te doen met de kinderwagen, je blijft redelijk dicht bij de paden, alleen moet je ergens een trapje op en af maar met 2 sterke volwassenen die de kinderwagen tillen moet dit ook te doen zijn.

Maar goed, wij hadden natuurlijk met kids van deze leeftijd geen kinderwagen meer nodig. Dametjes van 7 en 4 kunnen al heel goed zelf stappen. Madelief van 7 kan ook al lezen dus had (barba)tante voor haar de GPS ingelezen met deze caches om haar te leren hoe ze deze kon gebruiken bij het zoeken naar schatten (caches).

DSC00171

Al snel had ze door hoe ze het apparaat moest bedienen en terwijl wij via een smartphone stiekem mee gluurden of ze de juiste kant op ging liepen we van cache naar cache..

Bij de meeste van deze caches waren er ook hints voor het zoeken aanwezig en daar maakten wij dan al een raadspelletje van voor de kinderen. We gaven een omschrijving van wat ze moesten zoeken en al lopende konden ze dan raden om eenmaal op het opgegeven coƶrdinaat te kunnen zoeken.. Dit ging allemaal prima.. Tante noteerde alle hints voor de bonus zodat we die na de laatste cache ook uit konden rekenen en vervolgens konden zoeken.

DSC00161

Behuizingen zijn allemaal erg leuk en gericht op kids.. Met toestemming van de Co zal ik wat foto’s hier plaatsen van de caches maar om niet te veel te spoileren zeg ik er niet bij welke foto bij welke cache hoort.

Tijdens het lopen kom je ook nog een korte multi tegen die je dan ook meteen kan doen, deze multi Rammekenshoek (GC7QCGM) heeft 1 waypoint en de stash dus daarom ook goed te combineren zonder de wandeltocht voor de kinderen al te veel langer te maken.

DSC00176

De bonus was een goed gevulde box wat voor de kinderen altijd een leuk extraatje is. Beide meiden mochten iets uitzoeken en wij lieten er dan weer wat van onze eigen goodies achter.

Nichtje van Barbatante

In de buurt zijn ook nog een paar caches die de moeite van het bezoeken waard zijn, maar omdat die langs de B-weg liggen is hier wel enige voorzichtigheid geboden met de kinderen. Het gaat hier om Louwerse’s Wegeling 1 en 2 (GC7QRHF en GC7QRHC) vooral de tweede vonden de dametjes weer erg leuk, hiervan geen foto want dat verklapt alles.

DSC00201

En tot slot hadden we nog de mini multi Fort Zoutman (GC7QRQA) waar je wel een telefoon met internetverbinding voor nodig hebt, en als allerlaatste de cache Een leuk bruggetje (GC7QRH5) gedaan.

Al met al een geslaagde dag met het grootste deel van team BarBriMadRob (de papa moest werken dus wat niet met ons mee vandaag). Teams Arrow10 en Korona57 bedankt voor de leuke dag.

Happy Caching,
barbatante