Brugse Beer IX

-

Razende Cache Reporter barbatante bezocht voor jullie het Brugse Beer Event.

Voor de negende keer alweer, werd dit event georganiseerd in, je raadt het al: Brugge. Een mega-event dus voor de fans van virtuele plakplaatjes (zoals ik) voegt dit er weer eentje toe aan de collectie.

Vroeg in de ochtend vertrokken balou 1953 en ik naar Heinkenszand om daar Sandraden op te halen die met ons mee zou gaan naar Brugge..

Het was fris maar het zonnetje schijnt, dus wie weet wordt het in de loop van de dag nog wel beter..
Eerst maar eens naar de event locatie gaan en dan zien we van daar wel verder wat we allemaal willen gaan doen…

Aangekomen, eerst naar de balie om ons polsbandje op te halen, vervolgens door om gpx te laden en dan naar de grote ruimte om de rest van de spullen die bij ons ticket horen op te halen.

Onderweg kletsen we wat met bekenden en ook maak ik kennis met Lady_Sabrina_en_CO de eigenaren van de Relieken, we kletsen even met hun naar aanleiding van een gesprek dat ik eerder met hun had. Ook maken we samen een paar foto’s die hier in een latere blog te zien zullen zijn.

Nu eerst even aan de slag met de labcaches, altijd een leuk onderdeel van een MEGA-event. We horen van andere teams dat we een deel hier kunnen doen en een deel in Oostkamp, dat komt goed want daar gaan we vanavond heen voor het Creation Celebrations Event. Voor degenen die daar niet heen gaan is er een pendelbusje die je er tijdens de MEGA heen kan brengen. Goed geregeld!

Nog even op zoek naar de mensen van Geocaching West-Brabant aangezien ik wat promotie zal gaan doen voor hun event in oktober (waarvan dan natuurlijk ook een verslag zal volgen) op de andere events en bij de caches die ik bezoek in binnen- en buitenland…
Zo ziet u barbatante is niet alleen razende reporter maar ook promotie-team.. En dat gaat prima samen..

Voordat we weer naar buiten gaan, waar ondertussen het zonnetje zorgt dat het weer iets warmer wordt shoppen we nog even wat cache benodigdheden en nieuwe trackables..

Op naar de parking om aan onze cache avonturen van vandaag te beginnen.. Onderweg naar de auto discoveren we uiteraard nog wat cache-mobiels..

Ons doel vandaag buiten de 2 events is om zo veel mogelijk verschillende cache soorten te vinden en om te zorgen dat Sandraden haar 500 punten voor de Cache Carnival souvenirs behaald.

Op mijn verlanglijst staat al heel lang de RV cache in Brugge, maar tot nu toe cachten we nog niet in het centrum van de stad dus ook die moet er vandaag maar eens van komen.

We gaan op weg, parkeren bij het station en daar beginnen we de cache-dag helaas met een DNF. De cache auto’s en bussen blijft voor ons verborgen. Hopelijk voorspeld dit niet de rest van de dag..
Met de benenwagen gaan we verder van cache naar cache.. Als eerste eentje van het Rondje Romantiek omdat die op ons pad ligt richting de virtuele caches die we met Sandra willen doen, wij deden deze 2 vorig jaar al dus geen puntjes voor ons hier..
Deze wordt vlot gevonden, een paar Chinese toeristen die hier lopen kijken een beetje vreemd naar ons, blijkbaar kennen ze Geocaching niet, maar ach daar storen we ons niet aan en we gaan na het loggen door naar de volgende..

De 2 virtuele caches die wij al hebben zijn aan de beurt.. Hier komen we nog een paar medecachers tegen die hetzelfde idee hadden.. We discoveren elkaars tbs en besluiten samen naar de volgende cache te gaan, maar die is momenteel niet te doen omdat het beeld waar de vragen over gaan in een soort kist is ingepakt, dus die gaat overblijven voor een andere keer (altijd een goed excuus om nog eens terug te gaan naar het mooie Brugge). Een van de nieuwe multi caches ligt ook hier in de omgeving, dus die proberen we nu te combineren met de andere caches die we nog willen doen.

Voor deze multi moeten we op zoek naar foto’s en de daar bij behorende vragen beantwoorden. Met de drukte hier (het is hier altijd druk, op wat voor dag je ook komt) is dat niet altijd even eenvoudig, maar het lukt vrij aardig. Hier komen we ook weer een paar medecachers tegen en we doen een stuk van deze multi dan maar samen.. Onder het mom van hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Ook de RV wordt gedaan, en inderdaad zijn meer dan 3000 favoriet punten is hij zeker waard.. Wat een leuk idee en er staat dan ook een hele groep mensen om heen, file-loggen zal vandaag ongetwijfeld op meerdere plaatsen in Brugge gebeuren.

Al wandelend gaan we van cache naar cache en ontdekken we plekjes van Brugge die ik nog niet kende ondanks dat ik hier toch al vaak geweest ben.. Bij de laatste voor het avondeten H2O een reeds opgelost mysterie komen we ook weer een medecacher tegen.. Even zijn cache-bike gediscoverd en gekletst en dan terug naar de auto.. Nog 1 keer proberen we de auto’s en bussen maar het blijft helaas een DNF.

Op naar de auto en op zoek naar iets te eten voordat we naar het Creations event in Oostkamp gaan. Bij de plaatselijke frituur zijn we aan de gps-sen op tafel te zien duidelijk niet de enige geocachers. Snel een hapje eten en door naar het event.. Hey hier ligt ook een cache, nou ja dan nemen we die toch ook nog even mee.. Binnen de labcaches gedaan, even gekeken bij de workshop maar we besluiten dat dit toch niet is wat we willen en dus gaan we terug naar buiten nu het nog licht en mooi weer is en besluiten we gewoon nog een paar caches te gaan doen.

Eentje uit de nieuwe serie, het huis van Bertje krijgt van mij een favoriet punt want deze is erg leuk gemaakt.. De kaart die in onze goodie bag van het event zat besluiten we niet meteen hier achter te laten, maar thuis eerst in te kleuren voordat ie op de post gaat naar de brievenbus van Bertje..

Nog een paar caches later besluiten we dat de EarthCache hier de laatste gaat zijn want het begint nu te schemeren en we moeten toch ook nog terug naar Nederland.. Niet zo heel ver, maar toch…

Hiermee komt ons totaal van verschillende caches voor vandaag op: 9
(Traditional, Virtual, Multi, Event, Mega-event, EarthCache, Labcache, Mysterie, Letterbox). Eens zien of we dat in Doornik (Tournai) volgende week kunnen evenaren..

Happy Travels
Happy Caching
Geogroetjes barbatante

#barbatanteblogt #LiveGeocaching #BrugseBeer #geocaching