Volg ons op Social Media en download de gratis app!

Cache In Trash Out® (CITO)

Cache In Trash Out® (Cache Loggen, Troep Opruimen) is een permanent milieu-initiatief dat wordt ondersteund door de geocaching gemeenschap. Sinds 2002 heeft CITO geholpen de natuurlijke schoonheid van cache vriendelijke omgevingen te behouden. In die tijd hebben meer dan 240.000 mensen hun vrijwillige bijdrage geleverd aan 11.000 CITO-events.

Twee keer per jaar kunnen geocachers een virtueel souvenirs verdienen door het organiseren en bijwonen van events tijdens de CITO-week. Bezoek ons informatiecentrum voor informatie over de volgende CITO-week.

Bezoek een CITO event

Bij een CITO event werken geocachers en andere vrijwilligers samen om parken, bossen en andere buitenplaatsen te verbeteren. Denk daarbij
aan opruimen van troep, bomen planten, verwijderen van niet-inheemse soorten, paden maken en meer.

Bekijk, om een event te bezoeken, de CITO-kalender of vind een CITO-event in de buurt.

Houd een CITO event

Hier zijn wat tips om je te helpen bij het plannen van jouw event:

Voordat je een event organiseert, moet je eerst contact zoeken met de landeigenaar, beheersorganisatie of lokale overheid om te bepalen of er behoefte is. Er moet toestemming zijn voor jouw project.

CITO elke dag

Je kan CITO doen bij elk geocache-avontuur! Raap langs het pad alle troep op die je ziet op, of ruim de directe omgeving van de geocache eens op. Al deze kleine dingen maken het verschil.

CITO in actie

Als je benieuwd bent naar welke CITO events er bij jou in de buurt plaatsvinden, kijk dan eens op de CITO kalender.


© Groundspeak Inc. (dba Geocaching)
The Cache In Trash Out Logo is a trademark of Groundspeak, Inc. Used with permission.