CITO-week september 2018

-

World Clean Up Day op 15 september, wat ook de startdatum is van de CITO-week in het najaar van 2018. Deze startdatum is vast niet geheel toevallig gekozen.

Helaas deze dag al andere bezigheden en ook geen event in de buurt, dus wij gaan een dagje later aan de slag. Onze keus is gevallen op België omdat er in onze eigen provincie dit keer geen event is.

Samen met balou1953 vertrekken we vroeg in de ochtend in de richting van Ekeren waar het event Back to the nature voor de derde keer door team Azafady georganiseerd wordt. Het wordt onze eerste keer dat we hier bij zijn.

We worden hartelijk ontvangen met koffiekoeken en een drankje waarna we onze tbs droppen en gewapend met vuilniszakken op pad gaan.. In het bos waar de CITO gehouden wordt woont ook de Geflipte Familie van de co en met haar toestemming bezoeken we die dan maar meteen tijdens de CITO.

Wat een troep hier zeg, vooral dicht bij de parking vinden we een hoop rommel.. Onze vuilniszak is snel vol en die mogen we dan langs de kant van de weg zetten en zullen later door de organisatie opgehaald worden. Top geregeld!

Gelukkig lopen er 2 andere teams vanaf de Geflipte dochter met ons mee en hebben zij er aan gedacht om extra zakken mee te nemen. Met zijn allen gaan we verder van rommel naar rommel en ondertussen ook van cache naar cache.

 

Aan het eind van de cache serie (We moeten alleen de bonus nog uitrekenen en gaan zoeken) zijn alle vuilniszakken gevuld en als we weer op het startpunt terug zijn blijkt er een behoorlijke afvalberg verzameld te zijn.

Samen met de 2 heren die ons gezelschap waren vandaag even gerekend voor de bonus cache. Die is in de buurt dus gaan we dan ook maar even met 4 zoeken..

Eerst nog even snel een foto gemaakt met de host van dit event en dan op zoek naar haar zoals ze zelf zegt geflipte familie.

Leuk gemaakt hoor… Terug naar de auto en daar even verder kijken wat we nog gaan doen en ons CITOgerei opbergen.

Blijkt dat er nog een paar caches in dit bos verstopt liggen dus gaan we gewoon maar weer terug om deze te doen.

Uiteindelijk keren we aan het eind van de middag pas weer terug richting Nederland..

We hadden een leuke dag met leuke mensen, leuke caches en bij het zien van de afvalberg een goed gevoel..

Happy Caching..


Heb jij ook meegedaan met een CITO event in de CITO week? Stuur dan een schermafbeelding van het door jou behaalde CITO souvenir naar CITO@livegeocaching.nl en maak kans op CITO merchandise!

Wil je sowieso een CITO traveltag, patch of Geocoin hebben? Kijk dan eens in onze webshop naar de CITO merchandise die we hebben!


© Kopafbeelding: Groundspeak Inc. (dba Geocaching)