Da Vinci Code

-

Wie kent ze niet… het boek en de film van de Da Vinci Code. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik het boek nog niet voor de helft gelezen heb en de film niet gezien, maar wellicht moet ik daar toch eens verandering in brengen.

Tijdens het Reis door de Tijd event in Roosendaal (in juni 2018) kwamen er ook diverse nieuwe caches uit. Op het event kregen we een roadbook en daar in stonden de nieuwe caches waaronder de mysterie caches van de Da Vinci Code.

Die dag samen met team Prentju op stap en die was hier wel in thuis dus samen gingen we aan de puzzel..

Sommige puzzels gingen ons goed af en sommige wat minder. Af en toe ook wat hulp gekregen van en gegeven aan medecachers.

En na een poosje hadden we een aantal zinnige locaties op papier staan. (Eentje niet maar daar kwamen we na lang zoeken thuis achter toen de caches online waren en er een checker was) Dus we besloten al cachend de richting van deze caches uit te gaan.

Eenmaal bij de eerste werd ons gepuzzel al meteen beloond. Mooie cache die door ons wordt beloond met een favo voor de puzzel en de cache (evenals de anderen uit deze serie) door naar nummer 2. Tja… hier gaan we dus blijkbaar de mist in zonder checker.. Wel een half uur gezocht maar niets gevonden. Contact gezocht met een ander team maar ook die vinden hier niets (we hadden samen de puzzel opgelost) dus besluiten maar door te gaan naar de volgende en aan het eind maar te zien wat we kunnen voor de bonus. Toen op zondag de caches eenmaal gepubliceerd waren en we dus een checker hadden bleek onze oplossing toch niet juist dus voor deze moeten we nog eens opnieuw puzzelen en terug maar dat zal vast geen straf zijn als ie net zo mooi is als de rest.

Door naar nummer 3 waar we dan toch weer wat meer geluk hebben want daar vinden we wel een cache.

Zo ook bij 4 en 5. Bij 5 moeten we wel even oppassen dat we geen natte voeten krijgen.

Op naar de bonus

We denken de code te weten zonder de hint van cache 2..Maar onze eerste ingeving blijkt niet juist.. Nog eens alle mogelijkheden nagegaan tot Prentju iets roept waarvan ik denk…ja natuurlijk!! Proberen dus maar.. en warempel de cache gaat open!!

Super verzorgde cachers waarover ik met toestemming van de co’s Barwen en Ledoco mocht schrijven en ook wat foto’s plaatsen maar om niet al te veel te spoileren vertel ik niet welke foto bij welke cache hoort.. Dat mogen jullie na het oplossen van de puzzels zelf gaan ontdekken..

Happy Caching,

Barbatante