Dagje Molse Meren

-

Op 2 oktober pling… een appje van Marsso met de vraag wat onze plannen voor het weekend zijn. Nou ja, geocachen maar nog geen concrete plannen waarheen. Hij wil naar de Cito en de Meet & Greet bij de Molse Meren gaan, of we zin hebben om mee te gaan. Natuurlijk hebben we dat. Gezellig met een groepje op pad en ze geven goed weer af dus wat willen we nog meer.. Al snel wordt er een groepsapp aangemaakt waar iedereen die mee gaat in zit en wordt alles besproken hoe en wat we gaan doen.

Eerst naar de CITO dat is al snel duidelijk op die locatie zijn ook een aantal waterfiets caches.. en tijdens de events worden er 3 waterfietsen ter beschikking gesteld.

Nog nooit een waterfiets cache gedaan dus dit willen we zeker proberen. Tijdens het event komen er ook nog nieuwe caches uit dus daar willen we ook zeker nog iets van doen.

Al cachend gaan we dan richting het volgende event waar ook nog wat nieuws gaat uitkomen dus dat proberen we dan zeker ook nog mee te doen en voor de rest gaan we gewoon zien wat de dag ons brengt.

Al vroeg gaan we op pad richting Belgiƫ en komen we net op tijd aan bij de CITO. Met wat instructies van de event organisatie gaan we op pad.

Gewapend met handschoenen en vuilniszakken gaan we op pad maar zoals de co al meldde was er niet heel veel troep.. Dus doen we wat de meeste voor ons ook al deden…Terug richting startpunt en in de rij voor de waterfietsen.

Omdat we niet met zijn allen op eentje kunnen gaan Sandraden Marsso en Jessica07 met eentje en balou1953 en ikzelf samen met Gejosan met een andere.

Het is even doortrappen maar wel een leuke ervaring..Al waterfietsen geocaches zoeken..

Alle benodigde informatie voor de multi en de bonus pakken we ook meteen mee zodat we die ook nog kunnen gaan zoeken..

Eenmaal weer vaste grond onder de voeten besluiten we eerst even wat te drinken op een terrasje om ondertussen de formules te berekenen..

Daarna op pad om ze te zoeken en ook meteen de nieuwe caches die tijdens deze CITO uitkwamen maar een bezoekje brengen.

Toen we aan het zoeken waren naar een cache begint Marsso te lachen en komt mij iets heel hard voorbij rennen.. We schrokken er van, waarschijnlijk was het een grote rat. Zouden die ook geocachen soms want hij zat wel vlak bij de stash.😉

Uiteraard laten we ons daar niet door uit het veld slaan en gaan we gewoon lekker door.

Al cachend naar het tweede event van vandaag. Daar is het al een gezellige boel als we aankomen. Er is een biertje te proeven en geen logboek maar een logbox waar je eerst even wat voor moet doen om die te openen. Top gedaan!

Ook hier komen nog wat caches uit dus in combinatie met de al bestaande nemen we die mee..

Aan het eind van de middag lukt het mij zelfs om mijn 4000e te loggen. Sandraden nog net niet haar 1000e maar daar gaan we morgen dan weer verandering in brengen.

We profiteren deze dagen gewoon van het heerlijke weer want wie weet hoeveel slecht weer dagen we nog gaan krijgen.

Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten en we besluiten na het eten nog een virtual cache te doen en dan naar Nederland terug te keren.

De virtual is bijna een nacht cache want het is al donker ondertussen maar het lukt ons toch om de gevraagde foto te maken.

Een stuk of 30 founds en 2 gezellige events vandaag.

Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Leggers, organisatie en mijn mede teamgenoten vandaag.

Happy Caching

Geogroetjes barbatante