De Palingbeek

-

Tijdens een dagje richting Ieper kwamen we ook terecht op Domein de Palingbeek voor een Letterbox, EarthCache en een Virtual Cache..

De Westhoek heeft al tijden mijn interesse in verband met alles wat hier herinnert aan de Groote Oorlog (Wereld Oorlog 1) van 1914-1918.

IMG_0231

Nu gingen we dan een dagje deze kant op voor een event van de ‘Z’odiacs en wees Marsso me op de Virtual Cache hier. Hij was al eerder hier geweest voor de EarthCache en de Letterbox dus dit konden we dan mooi combineren zodat ik ze alle 3 kon doen.

IMG_0279Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag de Palingbeek aan het front van Ieperboog. Zowel Britten als Duitsers bouwden hier stellingen uit. De Britten noemden de steile noordelijke oever van het kanaal The Bluff. In de loop van de oorlog werd hier regelmatig ondergronds oorlog gevoerd, waarbij beide kampen via ondergrondse mijnen probeerden de vijandelijke stellingen te uit te schakelen. De oevers wisselden regelmatig van bezetter. Verschillende betonnen constructies uit die periode zijn bewaard in het gebied. In het domein liggen ook een aantal Britse militaire begraafplaatsen. (Bron:Wikipedia)

IMG_0245

Voor de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog is er een kunstwerk gemaakt met de namen van vele slachtoffers. Zie link onderaan voor meer info hierover.

De beeldjes constructie is verplaatst maar gelukkig zagen we ze nog onderweg naar ons parkeercoƶrdinaat en hebben we er nog wat foto’s van kunnen maken.

Geparkeerd trokken we het park in op zoek naar alle benodigde informatie voor de Virtual, EarthCache en de Letterbox.

En we maakten vele foto’s hier van allerlei indrukwekkende dingen en het mooie bos. We kwamen zelfs nog een paar loslopende ezels tegen hier.. Heel bijzonder allemaal.

Dank aan de co’s om ons mee te nemen naar deze indrukwekkende plek waar veel strijd geleverd is meer dan 100 jaar geleden.

Alle info gevonden die we nodig hadden en genoteerd zodat we thuis op het gemakje een mooie log kunnen schrijven hierover.

Virtual Cache

Monument
EarthCache

Letterbox

Happy Travels en Happy Caching Geogroetjes barbatante

#barbatanteblogt #LiveGeocaching #Palingbeek #InFlandersFields