Deepest Cache of the World

-

Zoals ik al meldde in mijn vorige blog was er een serietje in Antwerpen dat ik even apart wil vermelden.. Dat zijn deze caches.. Niet speciaal voor de caches maar meer voor de bijzondere locatie waar deze co ons met deze 3 caches mee naar toe neemt..

Het gaat hier om 2 traditionele caches en 1 bonus. Omdat je hier in een tunnel bent heb je geen bereik op je gps dus best lees je eerst goed de listing en de hint voor je naar binnen gaat..

Eerst even wat informatie over deze locatie (met dank aan Wikipedia).

De Sint-Annatunnel is een voetgangers- en fietstunnel onder de Schelde in de stad Antwerpen. De bouw van de Sint-Annatunnel begon in 1931 en de tunnel werd in 1933 geopend.
Deze 572 meter lange tunnel, die zich 31,57 meter onder de grond bevindt, wordt door de Antwerpenaren ook wel de Voetgangerstunnel genoemd en verbindt sinds 1933 de stad met de Linkeroever, met andere woorden het oudere met het nieuwere Antwerpen. Beide kanten hebben een lift voor 40 personen of maximaal 3.000 kg, en twee maal twee authentieke houten roltrappen.(waarvan wij gebruik gemaakt hebben want we wilden natuurlijk de totale beleving). Deze roltrappen waren voor die tijd een echte nieuwigheid. De uitwendige diameter van de tunnel bedraagt 4,74 m, de inwendige 4,30 m. De beide toegangsgebouwen zijn van de hand van Emiel van Averbeke.

Tot zover de officiƫle informatie. Lang geleden had ik al eens van deze tunnel gehoord en bovendien nu ik wist dat er geocaches aan verbonden zijn wilde ik er zeker heen..

Aangezien sandraden en ik toch een dagje Antwerpen gepland hadden mocht deze dus niet ontbreken.

Uiteraard nemen we niet de lift want we willen zo veel mogelijk zien en beleven zo diep onder de grond.

En dat wordt zeker beloond. Allerlei oude elementen en foto’s zijn aanwezig en tijdens de vlakke wandeling onder het water van de ene oever naar de andere zien we ook nog een liefdesverhaal met illustraties wat deze tunnel ook voor de kinderen tot een leuk iets kunnen maken.

De beide caches worden onderweg ook goed gevonden ondanks dat we geen gps bereik hebben (Maar ja we hebben de listing en de hint gelezen) en uiteraard vonden we ook de informatie voor de bonus cache.

Dus als we de tunnel weer uit komen kunnen we die ook meteen doen en genieten van Antwerpen vanaf de andere kant.. Dat heeft toch ook wel weer iets..

Alles goed gevonden dus gaan we weer terug via dezelfde tunnel en genieten nogmaals van de oudheid. Onze camera’s klikken er op los! Meteen ook maar een paar kiekjes voor Waymarking gemaakt..

Dank aan destroj007 om ons mee te nemen naar deze locatie..

Happy Travels en Happy Caching Geogroetjes barbatante

#barbatanteblogt #LiveGeocaching #Antwerpen

https://www.geocaching.com/geocache/GC5X63A_deepest-cache-of-the-world-rechteroever?guid=185ac00a-0f1e-48c0-a88b-11e125452baa

https://www.geocaching.com/geocache/GC5TXMM_deepest-cache-of-the-world-linkeroever?guid=1c66a6e9-b5c5-4963-aaf7-c4437be9acba

https://www.geocaching.com/geocache/GC5X647_deepest-cache-of-the-world-bonus?guid=06f67aba-5a7c-4a0b-99dd-04c1547c8604