Discover the ‘Z’odiac

-

Pling…een appje van Marsso..Of ik het weekend al plannen heb? Eh…zaterdag werken maar zondag nog niet. Of ik zin heb om ergens een rondje te gaan doen.. Altijd en zeker met het lekkere weer dat ze afgeven..

IMG_0202

Marsso wat heb je in gedachten dan? En toen kwam hij met het event van de ‘Z’odiacs, de caches van Bain Marie en nog wat andere leuke dingen. Even gekeken wie er nog mee wilden. Balou 1953 is op vakantie dus die valt af maar sandraden had hier ook wel oren naar.

Nadat we een filmpje gezien hadden werden we nog enthousiaster dan we al waren. Het zag er goed uit..

Dus in de groepsapp werd alles verder besproken en we meldden ons aan voor het event. Braaf zoals in de listing stond aangegeven wat ons sterrenbeeld is en of we een setje woodies wilden (als woodie verzamelaars wilden we die uiteraard wel aan onze collectie toevoegen).

IMG_0283

In de dagen erna werd er gezamenlijk al gekeken wat we al hadden aan opgeloste mysteries en wat we evt. alvast konden oplossen. Tenslotte beter te veel mee dan te weinig. En tijdens het event zou er ook nog het een en ander nieuw uitkomen, dus we hoeven ons daar zeker niet te vervelen.

Zaterdagmiddag kwam er helaas een appje van sandraden dat zij door omstandigheden niet met ons mee kon gaan. Jammer, maar soms zijn andere dingen nou eenmaal belangrijker dan geocachen.

IMG_0202

Dus zondagochtend om 8 uur vertrekken Marsso Jessica07 en ik zei de gek naar Belgiƫ. Helaas is het niet het weer dat ze afgegeven hebben maar wie weet verbetert het nog in de loop van de dag.

IMG_0204

Rond half 10 komen we aan bij de eerste cache op het lijstje dat Marsso gemaakt heeft. In Flanders Fields (GC279XE), indrukwekkend zoals altijd.. Eerst wat foto’s gemaakt en rondgekeken.. We maakten hier kennis met een echtpaar uit Canada, ook geocachers die in Europa op vakantie waren en tegelijk het graf van meneer zijn vader wilden bezoeken. Nog wat foto’s gemaakt en toen op zoek naar de cache waarbij we het echtpaar weer tegen kwamen, samen verder gezocht en gevonden. Nog een tb van hun over genomen om die verder te laten reizen en toen gingen we naar de volgende cache.. Waar hun toevallig ook naar toe kwamen. Dit was de laatste keer dat we hen tegen kwamen en achteraf bedacht ik me, had ik hun wel even kunnen inlichten over het event.

Het rondje wandelen van Galgebossen hebben we gezien het slechte weer maar even overgeslagen, die gaan voor een andere keer zijn. We proberen maar wat caches te doen waar we met de auto dicht bij kunnen komen.

Al cachend begeven we ons naar het event waar we hartelijk ontvangen worden door de ‘Z’odiacs. Onze spullen namen we in ontvangst en daarna gingen we eens op het gemakje rondkijken.. Wat woodies ruilen, tbs discoveren, komende events gepromoot en uiteraard onze aanwezigheid gelogd op een uiterst originele manier.

Even wat drinken en een beetje opdrogen van de regen van de afgelopen uren en dan besluiten we weer verder op pad te gaan om wat van de nieuwe caches te gaan proberen.

We gaan voor het sterrenbeelden rondje van traditionals en besluiten de mysteries thuis op te gaan lossen en voor een andere keer te bewaren..

Dus de 3 uitgekomen geo-arts blijven nog even liggen. Het is hier zo mooi dat we daar zeker nog eens voor terug gaan komen.. De links van elke eerste van deze arts zal ik hieronder zetten voor de liefhebbers..

Tijdens het rondje dat we gelopen hebben kwam het toevallig zo uit dat mijn 5000e found mijn eigen sterrenbeeld (tweelingen) is.. Dat heeft gewoon zo moeten zijn.

We hebben er van genoten en een erg leuke dag gehad.. Alle co’s en de ‘Z’odiacs in het bijzonder, bedankt voor deze dag en we komen zeker nog eens terug. Jullie hadden dit jaar al veel aanmeldingen wie weet volgend jaar een MEGA event?

Links voor de geo-arts:
El Toro
Z
De Dierenriem

Happy Travels en Happy Caching Geogroetjes barbatante

#barbatanteblogt #LiveGeocaching #DiscovertheZodiacs #Wervik #InFlandersFields