Dönerstag

-

Mmm..verkeerde spelling van donderdag of is het Döner-dag…

Dit laatste blijkt het geval en is een fenomeen in Duitsland..

Geocaching.com doet hier ook iets mee..Met de groeten van Signal… Als je een event bijwoont op 13 april Dönerstag, dan verdien je ook nog een souvenir.. Voor de beginners onder ons, een souvenir is een soort virtuele sticker, die je kunt verdienen op bepaalde dagen iets te doen of een bepaald land of landsdeel (bij sommige landen) te bezoeken..

Deze donderdag was dus het bezoeken van een event voldoende om het Dönerstag souvenir in de wacht te slepen..

 

Al snel vlogen de events als paddenstoelen uit de grond en moesten we een keus maken… Uiteindelijk besloten we 3 events te bezoeken.. Eerst een dagje cachen en dan de events..

We trokken om 8 uur in de ochtend met de cachemobiel richting het Brabantse land waar al een poosje de Fabeltjeskrant serie op onze to-do-list staat…Nu het eindelijk een aantal dagen droog geweest was was het bos niet zo modderig en was deze serie voor ons goed te doen..

Lekker gewandeld en deze serie en nog een paar losse gevonden gingen balou 1953 en ikzelf op weg naar het eerste event op deze Dönerstag…Het Hoera! event van onze vriendin tourswaantje, ze wist niet dat we zouden komen dus dit was een leuke verrassing voor haar… Gezelligheid stond voorop hier… Daarna vervolgen we onze weg terug richting Zeeland voor het eerste echte Dönerstag event van Marsso in Heinkenszand, dit was een gezellig voortuin event waar vele bekenden waren… Gezellige boel, gezellig kletsen over de geo-plannen van iedereen voor de komende tijd… Geen döner gezien maar dat maakte het niet minder leuk..

Tot slot van deze dag nog verder terug richting Vlissingen met een tussenstop in Middelburg voor nog een Dönerstag event op de altijd gezellige Markt.. Lekker even in het zonnetje gezeten, even overwogen om toch nog döner te eten maar door onze late lunch nog niet echt honger en bovendien als toetje een Merci (voor het komen) chocolaatje van de Co van dit event, dus bewaren we de döner voor een andere keer…

Het was een lange maar leuke en gezellige dag..

Binnenkort zijn er nog 2 souvenirs te verdienen…Altijd leuk.. De eerste is ter gelegenheid van de 3 miljoenste verstopte cache.. Bezoek een event of vind een cache op 22 of 23 april… De tweede is de CITO souvenir… Help bij een CITO event tussen 22 en 30 april om deze te bemachtigen.

Ga mijn best doen om deze allebei te behalen…

Happy Caching,

Geogroeten barbatante