Event Chez Les Picards

-

Op zaterdag 14 april ging onze reis naar België, Doornik om precies te zijn, om daar het eerste event van team WAPI te bezoeken.

Een groep vrienden uit Picardisch Wallonië in België, Wapistes, besluiten om samen een team te vormen en voilà team Wapi is geboren. Met zijn allen hebben zij de organisatie van het event weekend Event chez les Picards op zich genomen. 3 dagen lang diverse events en 345 caches in allerlei soorten.

Team balou 1953 en ikzelf besloten reeds lang geleden dat we daar wel heen wilden gaan. Aangezien Frans mijn favoriete taal is probeerde ik al wat voorwerk te doen voor caches in de regio. Maar op dat moment waren het merendeel van de caches rondom Doornik traditionals.

Een kleine 2 uur rijden dus besloten we eerst maar naar het event te gaan en van daaruit verder te kijken.

We kwamen net iets na de opening aan en dus was het een komen en gaan van mensen op de parking veel mensen gingen te voet op pad, anderen met de auto.. wij gingen eerst maar eens ons eigen aanmelden zodat we een listing of zoals het daar genoemd werd een roadbook hadden. Wat tbs gediscovered en geruild, gelogd, een paar barbatante treasures achter gelaten en na een plaspauze gingen we eens even bekijken wat wij zouden gaan doen.

Er waren zelfs enkele t5 waterfietscaches uitgekomen maar die zouden pas in de middag open zijn en omdat we voor het event kwamen mochten we daar vrij gebruik van maken.. Dus eerst maar eens wat anders doen want het is nog ochtend.

We zagen dat enkele kilometers verderop een reeks van ongeveer 30 stuks was uitgekomen, goed voor een wandeling van 8km..dus daar besloten we heen te gaan..

De ronde heet (ECLP) #Le grand large, op de parking aangekomen zien we diverse auto’s met tb codes waaruit blijkt dat we niet de enigen waren die voor dit rondje gekozen hadden. Grappig genoeg kwamen we wel zo nu en dan wat mensen tegen maar niet heel erg veel..

Een mooi tocht langs de wateren sluizen en meer van dit soort rustgevende plekjes in Péronnes. En heerlijk weer dus meer kan een mens niet wensen toch.

Onderweg nog een stuk opgelopen met 2 heren uit Frankrijk die ons bij nummer 11 hielpen toen we die niet konden vinden, dus totdat wij op een gegeven moment ergens even iets langer bleven samen met hen verder gegaan.. Heerlijk om weer even Frans te kunnen spreken, was al weer veel te lang geleden.

Een voor een werden alle goed verzorgde caches gevonden, de een wat makkelijker dan de andere.. Totdat we bij nummer 15 kwamen, er zaten daar mensen te vissen, de gps wist het niet meer en bovendien ook nog kinderen die naar ons keken dus lastig zoeken.. De heren besloten verder te gaan, wij deden nog een hernieuwde poging maar na enkele minuten moesten wij toch ook toegeven dat we niets konden vinden en gingen we maar door naar nummer 16. Dit was een korte multi, maar op locatie aangekomen vonden we een bordje van de organisatie dat ons meldde dat het bootje waar we de info voor het volgende waypoint moesten vinden helaas een dag vantevoren was verdwenen dus kregen we het coördinaat daar op het bordje (later toen de caches uitkwamen is deze dan ook omgezet in een gewone traditionele cache.

De volgende was een letterbox dus onze logstempels in het boekje geplaatst en een stempel in ons Roadbook met de stempel in de box en daarna weer verder voor de resterende traditionele en de bonus mysterie. Hiervoor hadden we in het begin nog even vrees dat die niet zou gaan lukken omdat we nergens aanwijzingen vonden maar toen we bij nummer 6 enkele andere teams tegen kwamen die de ronde in omgekeerde volgorde liepen wisten we dat het goed ging komen.. Ergens in een van de caches zouden we het oosten vinden en in een andere het noorden.

En uiteindelijk kwam dat in orde…Na die dnf bij nummer 15 vreesden we nog even dat daar een stukje in zou zitten maar dat was gelukkig niet het geval.

De bonuscache werd door ons goed gevuld met goodies want barbatante freubelt graag.(voor de liefhebbers kijk maar eens op de gelijknamige facebookpagina)

Daarna weer terug naar het event waar we helaas net te laat terug waren om nog te gaan waterfietsen maar wel op tijd waren voor de tombola (de loterij).

Het was gezellig druk op het terras, maar helaas waren er toch al veel mensen met hun lootjes vertrokken want nadat de organisatie al diverse nummers getrokken had die er niet meer waren werd er besloten om lukraak te gaan uitdelen. En ik had geluk!! Een prijsje kwam mijn kant op.

Na dit alles was het event ten einde en besloten we al cachend richting Nederland terug te gaan. Eerst nog wat auto-tbs gediscovered op de parking en daar raakten we nogmaals in gesprek met team pmaupin. Hij vertelde ons over Waymarking, fotografie wat goed te combineren is met geocachen, maar hierover later in een andere blog meer. Interessant en met het voornemen dit thuis eens nader te gaan bekijken gingen we in de auto op naar de volgende cache.

Dit zou tevens onze laatste worden en naar later thuis bleek werden het er zelfs 2.Want met de vele foto’s die ik daar maakte lukte het ons ook om de EarthCache op die locatie op te lossen. Tijdens het zoeken naar deze laatste cache begon het zo hard te regenen en onweren dat we snel naar de auto terugkeerden, maar wel door en door nat waren en dus maar besloten het hier bij te laten en naar huis te rijden.

Al met al een zeer geslaagde dag, goed georganiseerd event, 30+ founds, nieuwe uitdaging met betrekking tot Waymarking en lekker buiten gespeeld.. Wat meer kan een mens zich wensen..

Happy Caching..

Dit is de eerste van de ronde die wij liepen