Event Unter Tage Valkenburg

-

In Valkenburg was van alles te doen vanaf vrijdag 22 juni, helaas niet in de gelegenheid om overal bij te zijn, maar barbatante neemt jullie mee naar de Steenkolenmijnen voor het Main Event Unter Tage op zaterdag 23 juni.

Vandaag weer met een andere samenstelling cachers op pad maar wel een gezellig clubje geo-girls.. (balou 1953, sandraden en ikzelf)

Al vroeg vertrok ik samen met balou 1953 vanuit Vlissingen richting Heinkenszand om daar sandraden op te halen. Vandaar plankgas richting Valkenburg waar we tegen de klok van 11 aankwamen. Het was er al lekker druk, eerst maar even buiten wat gekletst zo hier en daar en alvast wat tbs gediscovered voordat we naar binnen gingen in de mijnen waar het event plaatsvond.

Overigens een locatie om lang te dolen voor je alles gezien hebt. Toen we van de ene shop naar de andere liepen kregen we een excursie door de mijnen zelf aangeboden met een gids, we moesten even wachten tot de groep groot genoeg was en toen konden we op pad gaan. Eenmaal in de mijnen werd ons alles uitgelegd hoe het vroeger allemaal in zijn werk ging, we kregen enkele machines aan het werk te zien en we zagen de treintjes en dergelijke waar de kolen maar ook de mensen mee vervoerd werden. Erg interessant allemaal.

Toen de rondleiding klaar was nog wat meer rondgekeken bij de shops en nog wat tbs gediscovered en gekletst met bekenden die we zo hier en daar zagen.

Uiteraard waren we niet alleen voor het event helemaal naar Limburg gereden en gingen we ook nog op pad om wat caches te zoeken. Eerder deze week waren er al een paar mysterie caches ter gelegenheid van dit event uitgekomen en die lagen rondom de event locatie dus we besloten daar maar mee te beginnen en verder maar te zien wat er op ons pad kwam.

Dat lukte allemaal heel goed, alles kunnen combineren met de multi Rondje Valkenburg en nog wat losse caches en EarthCaches, onderweg nog wat mensen tegen gekomen, wat info en tbs gediscovered bij elkaar om vervolgens weer ieder zijns weegs te gaan.

Tegen 18uur was deze dag voorbij voor ons en gingen we weer richting huis met 12 founds. Terug in Heinkenszand nog een recent uitgekomen cache gelogd om de dag af te sluiten om vervolgens moe maar voldaan huiswaarts te gaan..

Euregio Caching en iedereen die we onderweg tegenkwamen, bedankt voor deze cache..

Happy Caching,
barbatante