Geocaching in Antwerpen

-

Een dagje Antwerpen is altijd leuk.. Met wat voor doel dan ook.. Op 6 januari hadden sandraden en ikzelf het idee om naar het China Light Festival in de Zoo te gaan. Echter dit begon pas in de avond dus ja dan combineren we het gewoon met geocachen.

We hadden een plan gemaakt tot we zagen dat er die dag ook een eventje zou zijn en toen pasten we de plannen een beetje aan en namen we dat event gewoon even mee..

Dit was soort van een event met een verhaal.. De organisatie van dit event kwam uit Luxemburg maar de dame die het georganiseerd had was ziek in Luxemburg achtergebleven en nu kwam haar man die zelf geen cacher is als ik het goed begrepen heb dan toch naar de locatie om het event gewoon door te laten gaan.

Dus wij hebben wat goodies en tbs mee gegeven zodat mevrouw toch nog een beetje iets mee zou krijgen thuis van het event behalve de logjes.. Geloof toch niet dat ik mijn mannetje zo gek krijg om op een event locatie te gaan staan als ik ziek zou zijn.. Maar ja die heeft dan ook helemaal NIETS met geocaching..

Na dit event gingen we met de benenwagen en onze camera’s op pad.. Fotografie is naast het geocachen een gedeelde hobby.. Dus daar maken we nu een mooie combi van..

Onderweg door de stad kwamen we langs virtual caches en traditionele caches maar ook enkele mysteries die we thuis reeds opgelost hadden.

Vooral de virtuals zijn erg leuk om te doen en zijn op zich ook wat makkelijker te doen in een drukke stad als je toch al met een camera om je nek loopt..

Lekker wandelen, beetje foto’s maken en een beetje cachen.. Ondanks dat dit ook een grote stad is was het hier toch een stukje relaxter cachen dan enkele maanden geleden in Parijs..

Uiteindelijk hadden we toen we bij de Zoo aankwamen voor het Light Festival 13 kilometers gewandeld, 14 caches gedaan en 1 event bezocht.. Dus bijna 1 cache per kilometer. En in totaal met het Festival er bij zo’n 350 foto’s.. Er was 1 serie caches die wij wel een bijzonderheid vonden (niet zo zeer voor de caches maar vooral voor de locatie dus die krijgt nog een eigen blog..

Happy Travels en Happy Caching

Geogroetjes barbatante

#LiveGeocaching #barbatanteblogt #Antwerpen