Geocaching in Parijs

-

Dit jaar ging onze vakantie voor 5 dagen met een busreis naar Parijs, dus uiteraard moesten er ook daar wat caches gedaan worden. Maar hoe bereiden we dit voor? Met een partner die totaal niets heeft met mijn hobby wilde ik geen al te moeilijke dingen doen waar ik lang bezig was want tenslotte is dit een gezamenlijke vakantie. In deze blog lees je meer over mijn avonturen in de stad van de liefde (en Geocaches): Parijs!

Met de terreuraanslagen die er al geweest zijn daar is de beveiliging daar erg hoog dus ook geen goed idee om een rugzak met tools mee te nemen, want bij iedere toeristische trekpleister is er tassen controle. Tijdens onze reis hadden we er dus een aantal maar voor dreuzels zijn wij wel vaker verdacht.

Eerst maar eens op het gemakje gekeken dus wat er is bij de locaties waar we naar toe gaan waar ik misschien iets mee kan.

Omdat het heel lang duurde voor we wisten waar ons hotel zou zijn maar gefocust op de excursie locaties.

Heel veel mysterie caches was het eerste wat ik zag, dus dat wordt puzzelen in de avonden voor we vertrekken. Maar ook veel EarthCache en Virtual icoontjes op de kaart.

Daar ga ik maar wat van proberen denk ik want dan is het een kwestie van foto’s maken van de info borden en wat selfies en dan in het hotel de antwoorden er bij zoeken. Dan hoeft manlief ook niet zo lang te wachten..

Uiteraard is deze voorpret leuk maar alles is afhankelijk van hoe strak de planning van de reisorganisatie is. Daar zouden we ter plekke achter moeten komen.

Al met al toch nog een stuk of wat kunnen doen. Merendeel EarthCaches en Virtuals omdat die gewoon het handigst waren.

Een paar fysieke caches en op sommige punten gewoon niet goed opgelet want dan was ik bijvoorbeeld op het punt van een virtual bij de Sacre Coeur maar omdat ik op dat moment met foto’s en niet met caches bezig was kwam ik pas achter deze toen we weer terug in het hotel waren. En dit gebeurde me helaas vaker.

Wel een goed excuus om nog eens terug te gaan. 😉

Happy Travels en Caching,

Barbatante