Geonord

-

14 juli een nationale feestdag in Frankrijk. En dus een mooie dag om een event te geven moeten de organisatoren van Geonord gedacht hebben.

Voor het vierde en laatste jaar werd er in het noorden van Frankrijk het event Geonord gehouden. De voorbije jaren was ik helaas niet in de gelegenheid om er bij te kunnen zijn, maar dit jaar was ik vrij en was er iemand die wilde chauffeuren.

Om 8 uur vertrokken we (balou 1953 en ikzelf) naar Heinkenszand om daar sandraden op te halen voor een dagje Fun in the Sun in Duinkerke, Frankrijk.

Met prachtig weer kwamen we aan bij het parkeercoƶrdinaat waar we toch wel een aantal rondjes gereden hebben voordat we een plekje konden bemachtigen.. Veel mensen die hun boodschappen wilden doen en bovendien een mega event met meer dan 500 bezoekers kan nou eenmaal wat parkeerproblemen opleveren.

Op naar de eventlocatie, waar het al lekker druk was rond deze tijd.. Ons aangemeld kregen we een box waar van alles in zat wat we deze dag nodig konden hebben. Een armbandje, een key cord met een puzzelstuk, een kaartje om een stukje van een labcache te doen en nog veel meer.

Tja waar gaan we beginnen.. De labcaches? De shops? Loggen? TBs droppen? Beetje kletsen? Ach we gaan gewoon lopen en zien wel hoe het gaat en waar we als eerste langs komen.. Woodies vergeten dus ruilen werd het niet vandaag. Die tafel konden we dus overslaan. Weer wat leuke dingetjes aangeschaft, beetje gekletst zo hier en daar en onze tbs gedropt. We wilden ook nog wat tbs mee terug nemen die richting Nederland moesten, maar die bak was leeg dus dan maar zonder tbs richting huis.

De 4 events van Geonord (die van dit jaar en de 3 voorgaande jaren) bestonden uit de 4 elementen, Water, Aarde, Vuur en Lucht. Dit jaar was de bijnaam voor het event sunset omdat het de laatste is en de zon dus onder gaat. Goed over nagedacht. De naam van de labcaches was bovendien fun in the sun.. En dit klopte ook nog eens helemaal met het weer van deze dag want we hadden een prachtige dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loggen deden we op een pingpongbal die in een speciale “koker” ging en zo op een vlam ging lijken… Ondertussen nog een beetje rondgekeken en ook meegedaan voor de labcaches.. Bij eentje moesten we wachten tot 13 uur omdat ze net gingen lunchen, nou ja dan zoeken wij toch een plekje op het gras en gaan we ook even lunchen..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na dit alles besloten we een rondje in de buurt van de event locatie te gaan lopen. En ondanks dat het dicht bij was viel het met file-loggen wel mee hier. Lekker genoten van een wandeling van zo’n 5km, mooie plekjes en de zon.

Omdat balou 1953 hier bijna struikelde over een braamstruik en daardoor last van haar rug kreeg besloten we na dit rondje even terug te keren naar de event locatie en daar na een korte pauze te besluiten wat we verder zouden gaan doen.

Hey een fotopunt.. Leuk gaan we even met de 3 teams op de foto voordat we weer vertrekken en dag zeggen tegen het Geonord event. Dat bleek toch ook nog met een opdracht te zijn.. De foto’s werden gemaakt in diverse posities, we moesten een houding aannemen alsof we aan het cachen waren, een mysterie op moesten lossen en alsof we een FTF (First-To-Find) hadden gehaald. Leuk bedacht… We kregen een briefje mee met een code en een website waar we dan vanaf maandag onze foto’s zouden kunnen downloaden.

 

 

 

Helaas kwamen we er thuis achter dat er ook nog een wereldrecord poging zonnebril vouwen was aan het eind van de middag waar we aan mee hadden kunnen doen.. Tja dat krijg je dan als er zo veel info is dat je niet echt de tijd neemt om alles goed te bekijken, dus die hebben we dan gemist. Volgende keer beter maar..

Daarna op pad met de auto richting huis en onderweg nog wat caches mee nemend. Tot slot lekker gaan eten in De Panne waar we ook nog een cache meepakten en daarna in 1 ruk door naar huis.

Al met al een hele geslaagde dag, het laatste event van Geonord maar hopelijk komt er weer wat nieuws voor in de plaats in 2019.

Au Revoir la France

Happy Caching
barbatante

Met dank aan de Dirtbag Geocaching Society Europe voor de aftermovie, en in het bijzonder Eduard Lempers voor de toestemming om het met jullie te delen.