Grain Tower Battery

-

Lost Place fort 'Grain Tower Battery'Mijn naam is Erwin en ik ben een fanatiek geocacher, voorkeur voor de extremere locaties Lost Places en hoog terrein caches.

Afgelopen zomer ben ik op vakantie geweest naar het zuiden van Engeland. Uiteraard wordt er dan een uitgebreid onderzoek gedaan naar geschikte caches.

Mijn kinderen zijn 16 en 18 jaar oud en die krijg je niet meer enthousiast voor een gemiddeld trailtje door het bos, maar Lost Places blijven aantrekkelijk. Dus een aantal uitgezocht en één speciaal op de “must-do”list geplaatst:

 

 

 

Grain Tower Battery reclaimed. (GC1DKZ6)

Dit is een fort uit de 19e eeuw, dat gebouwd is aan de monding van zowel de rivier de Thames (richting Londen) als de rivier de Medway (Engelse Marinebasis)

Het is gebouwd op de rand, waar het wad over gaat in dieper water. De locatie maakt het dan ook geschikt om beide toegangen te bewaken.                 Er is een deels vergane verharde weg over het wad naar het fort, maar deze is alleen met laag water zichtbaar en toegankelijk.

Op de dag van ons bezoek zou het om 16:00 laag water zijn, dus om 14:00 geparkeerd en na een wandeling van 500m hadden we uitzicht over het drooggevallen wad, het fort steekt op een afstand van 700 meter afstand 15 meter de lucht in en is dus niet te missen. Kaplaarzen, waterdichte schoenen en legerkisten aan en op (het enige verharde) pad.

Onder de begeleiding van een licht briesje en een lekker zonnetje in de rug wandelden we over het gladde en deels weggespoelde pad naar het fort. Ter

plekke bleek er een extra uitdaging: De toegang is over een via een ladder naar de begane grond (je moet natuurlijk toch eerst een hoge waterstand overbruggen).

Het was duidelijk dat we op de bovenste verdieping van de uitkijktoren moesten zijn voor de cache, maar eerst werd door de kinderen het gebo
uw doorzocht: “moet je hier kijken”, “kijk hier eens”, “volgens mij waren dit de vertrekken voor de manschappen”, “hier hebben de enorme kanonnen gestaan”. Na een beetje onderzoeken en struinen door de ruimten werd de bovenste verdieping bereikt en de cache (micro) eenvoudig gevonden.

Hierna nog even wat te snoepen en wat te drinken en dan de wandeling terug. Uiteindelijk ongeveer 2 uur bezig geweest en een topmiddag gehad.

 

In de verte ligt nog GC1DVNY. Ja, je moet blijven dromen!