Hoornse Cache Event

-

Zwaag – Op zaterdag 25 maart 2017 vond de 6e editie van het Hoornse Cache Event plaats in Zwaag. Het thema van het 3e MEGA-Event was Back to the Future. De caches en de event locatie waren dan ook in stijl aangekleed.

De ingang van de zaal
Rond 09.30 gingen de deuren open waarna de zaal al snel vol stroomde met enthousiaste Geocachers die zin hadden om een dagje of soms zelfs een heel weekend te gaan cachen. Om de grote zaal in te komen moest je eerst door een heuse Back to the Future poort. Eenmaal binnen waren er meerdere shops aanwezig, een kinderhoek, tafels met stoelen om te GeoKletsen, een groot logboek en natuurlijk onze stand vanaf waar we de hele dag een live stream hadden.

Labcaches

Om 11:00 ging de kleinere zaal open waar ook eerder een GIFF event heeft plaatsgevonden. Daar stonden nu de Labcaches, die druk bezocht werden. De Labcaches zijn speciale caches die je via de Geocaching kunt loggen. oEr waren meerdere puzzelcaches aanwezig waar je een code voor kreeg als je ‘m oploste.  In de grote zaal liep, geheel in het Bach to the Future thema, Doc. Brown rond met een andere Labcache code op zijn labjas. Behalve puzzels oplossen en meedoen aan de jacht op Doc. Brown, kon je ook op de foto voor een green-screen die een toepasselijke Back to the Future achtergrond had.

 

Rond 13:00 stroomde de zaal langzaam leeg. Buiten was het heerlijk weer dus zijn veel cachers op pad gegaan om (nieuwe) cahes te gaan zoeken. Voor ons was er eindelijk even een rustig moment

Een Labcache

waar we een praatje konden maken, een rondje lopen door de zalen en waar we even wat konden eten en drinken. De rust was om 15:30 voorbij toen de zaal weer vol begon te stromen met mensen die lootjes voor de loterij kwamen kopen. Wij waren klaar voor ‘de 2e ronde’!

De meeste Geocachers die ‘s morgens langs waren geweest kwamen nu ook weer terug om nog een rondje te lopen of even lekker te zitten aan één van de vele tafels. Ook logcodes van de Labcaches werden nog even uitgewisseld. Vlak voor de loterij, om 17:00, werd met een groot spandoek het thema voor 2018 bekend gemaakt. HCE goes wonderland!

 

Zet zaterdag 17 maart maar alvast in de agenda want dan vind het vierde mega event plaats in Hoorn!