Het Achterhuis

-

Wie kent er niet het beroemde boek van Anne Frank? Naar aanleiding van dit boek is er ook een geocache in Heusden (Noord-Brabant).

Met dank aan Wikipedia eerst wat info over het Achterhuis.

Het Achterhuis is de titel van het dagboek van Anne Frank (19291945). Het is genoemd naar de bijnaam van het onderduikpand op de Prinsengracht en is het verhaal van een ondergedoken jong Joods meisje ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het is wereldwijd een van de meest gelezen boeken. Sinds 2009 staat Annes dagboek op de Werelderfgoedlijst voor documenten van UNESCO.

Enige tijd geleden trok deze cache mijn aandacht op Facebook.. Het dagboek van Anne en de Wereldoorlogen in het algemeen hebben mijn belangstelling. Dus toen ik deze zag ben ik meteen aan de slag gegaan om de puzzel op te lossen

In korte tijd had ik een groene checker maar had al wel gezien dat het niet in de buurtwas dus nog geen idee of en wanneer ik deze cache zou kunnen bezoeken.

Dit soort dingen zijn soms wat lastig als je zelf geen auto hebt want niet alle cache locaties zijn makkelijk bereikbaar met OV. Maar goed in januari 2019 was het zover.. Onze bestemming was het Land van Ooit maar toen ik zag dat deze daar vlak bij was riep ik meteen dat ik er heen wilde.

Gelukkig vond balou1953 dit geen probleem en dus gingen we naar het Achterhuis in Noord-Brabant.

Op locatie aangekomen troffen we al direct iets bijzonders aan.. Even zien hoe we bij de logrol komen.. Listing en hint nog even goed gelezen voor we hier aan beginnen want we willen het natuurlijk wel doen zoals het hoort en zeker niets kapot maken..

Echt super gedaan dit, ga hier slechts een foto van de buitenkant plaatsen want ik wil deze cache niet te veel spoileren met foto’s. Ga het gewoon zélf beleven. Geloof me het is de moeite waard.

Als je het boek of zelfs de film kent dan zie je dat op alle details is gelet. Jammer genoeg kan je per cache maar 1 favo uitdelen maar in mijn ogen was deze het dubbel en dwars waard.

Deze cache is niet voor niets Parel van de Maand geweest..

https://www.geocaching.com/geocache/GC7Z5M6_het-achterhuis?guid=d740392b-4a75-4bca-8bd7-ab3afe326086

Happy Travels en Happy Caching Geogroetjes barbatante

#barbatanteblogt #HetAchterhuis #LiveGeocaching