Het loopgravenpad

-

Tijdens het geocachen ontdekten we een korte maar zeer indrukwekkende wandeling door het loopgravenpad bij Kapellen in België. Dit is tevens een multi cache (GC5K419).

Onlangs was het weer tijd voor boodschappen en goedkoop tanken net over de grens in België. Om het daarheen rijden dan enigszins rendabel te maken plakken we er dan ook altijd meteen een dagje geocachen aan vast. Zo ook dit keer.

Om 8 uur vertrokken team balou 1953 en ikzelf richting de grens. Eerst gedaan wat we moesten doen en toen op zoek naar de caches.. Eerst werd het Boommarterpad gelopen, een serie van 13 tradis en een bonus-mysterie. Toen we die afgerond hadden was het tijd voor de lunch en tijdens het eten keken we verder wat we nog zouden kunnen/willen doen.

Na het lezen van de listing leek het loopgravenpad ons wel iets, ik ben zeer geïnteresseerd in met name de Eerste Wereldoorlog, eerder bezocht ik ook al Ieper en omstreken en de Somme-vallei. De laatste nog niet als geocacher en Ieper en omstreken eenmaal als beginnend geocacher en onlangs nog tijdens het IFF weekend.

Dus dit ging hem worden en dan zouden we daarna wel verder zien, want deze multi was slechts 1,5-2km. Dus na de wandeling van 7km die we er al op hadden zitten was dit nog goed er bij te doen..

Op het startpunt aangekomen werden we al meteen aangetrokken door de prachtige houtsnijwerken. Heel mooi gemaakt. We hebben er de nodige foto’s van gemaakt maar eerlijkheidshalve zeg ik er bij dat ze in het echt toch net iets indrukwekkender zijn.

Toen begonnen we aan de wandeling, de hele tocht is 1 richtingsverkeer omdat het in de loopgraven allemaal erg smal is en je elkaar dus niet kunt passeren. Maar ach wat maakt het uit, we hebben de tijd en willen alle indrukken goed op ons laten inwerken dus alles goed zien.

In het begin waren wij de enige mensen die daar liepen wat het geheel toch een beetje mystieke sfeer mee gaf. Je kon in gedachten de kogels rond je oren hier voorstellen en ook de strijd die hier geleverd werd 100 jaar geleden.

Helaas in de bunkers te donker om met de smartphone te fotograferen en een aantal dienden nu ook als huis voor de vleermuizen en waren dus gesloten.

Onderweg goed alle aanwijzingen voor het eindcoördinaat kunnen vinden en zo gingen we al lopende langs al deze herinneringsplaatsen op weg naar de cache..

Ook op Ground Zero werd alles goed gevonden.. Dank aan P@thfinder om ons mee te nemen naar deze indrukwekkende plek.

De hier geplaatste foto’s zijn van het loopgravenpad en geven geen antwoorden prijs voor de multi want we vinden dat iedereen die dezelfde interesse heeft als wij hier toch ook zelf eens een kijkje moet gaan nemen.

Geogroetjes barbatante