In Flanders Fields

-

In de Vlaamse Velden waar tussen 1914 en 1918 hevig gestreden werd daar vond dit event plaats. In 2014 was hier ook een event, daar was ik helaas niet bij. Dus toen dit event voorbij kwam wist ik hier wil ik bij zijn

Op de een of andere manier heb ik iets met de Eerste Wereldoorlog ook wel bekend als de Groote Oorlog. Nederland was niet heel erg betrokken bij deze oorlog maar België des te meer..

In het weekend van 11 tot en met 13 mei waren er diverse events in de omgeving van Zonnebeke in de Westhoek in België.

Samen met mijn zus (team BarBriMadRob) werd besloten om in een Bed and Breakfast te gaan logeren om te gaan geocachen en op zaterdag het main event van IFF bij te wonen.

Al om 7 uur gingen we op pad om als eerste te cachen in het Franse land zodat ik ook eindelijk het souvenir voor Frankrijk kon binnenhalen.

Dus eerst een leuke serie met een wandeling in heerlijk weer gelopen in de omgeving van Lille.. Daarmee het souvenir en de eerste smileys binnen gehaald.

Nog snel wat boodschapjes gedaan en toen snel door naar het event waar het een komen en gaan van mensen was..

Gelogd, geshopt, gps geladen en nog een bijzondere tb ontdekt die we na wat gepuzzel konden loggen. Erg leuk gedaan.. Complimentje voor team patrick.s voor deze Patjes TB toren.

Helaas geen foto van want toen ik dat nog even wilde doen bleek ie al weg te zijn.(Dat heb je dan als je pas in de middag komt)

Loggen was ook erg leuk..We mochten onze naam op een Poppie schrijven en die gingen op een groot bord zodat er een soort veld van klaprozen ontstond. Heel gaaf gedaan…

Na het event hebben we ons eerst gemeld bij ons slaap adres zodat we daarna onbezorgd verder op pad konden gaan.

Nog een paar mooie plekjes bezocht..heerlijk bij de Chinees gegeten en toen terug naar de B&B om daar onze vondsten van vandaag en de geziene tbs te loggen..

De volgende dag werden we heerlijk uitgerust wakker en na een goed verzorgd ontbijt waren we klaar om verder op pad te gaan. Ons plan was om de kikker en de kikker wordt prins om te zetten in een lachende kikker met kroon maar we wisten ook dat onze tijd vandaag beperkt was.. Moederdag en sis wilde daarom toch op tijd thuis zijn voor haar kindjes..

Eerst nog even terug naar de multi die we gisteren niet vonden. Dankzij mede cachers wisten we waar we fout gingen en hadden we nu een coördinaat dat beter lijkt te kloppen…dus nu we toch nog in de buurt zijn maar even kijken of dat inderdaad klopt.. En jawel dus de eerste found voor vandaag..

Nu door naar de kikker… Gezien de tijd besloten zoveel mogelijk met de cachemobiel te doen en dat ging goed voor de kroon..af en toe een paar gewone kikkers tussendoor..

Op 1 plekje hebben we niet durven zoeken, want afzetlint van de politie aan een paal en een obus op de plaats van het 0 punt vonden we toch wat te riskant..

Uiteindelijk toen het voor ons tijd was om weer richting Nederland te gaan was de kroon compleet en hadden we ook een stukje van de kikker..

Wie weet volgend jaar nog eens een zussenweekend voor de rest en de andere caches die er nog liggen. Wat mij betreft graag.. Het is daar erg mooi en ook boeiend gebied door de geschiedenis..

En een weekendje zussen onder elkaar is ook altijd erg gezellig..

Voor nu nog wat foto’s..

Enne…….Happy Caching