International Geocaching Day

-

18 augustus is International Geocaching Day. Deze dag is opgedragen aan het spel geocaching. Op deze dag kan je een souvenir verdienen door het loggen van een cache of het bezoeken van een event. Uiteraard doen wij daar aan mee.

Voor deze gelegenheid had ik zelf geen event georganiseerd omdat er al 3 in de regio zijn en ik dus besloten had om daar maar wat mee te gaan doen. Al vroeg in de ochtend vertrokken we vanuit Vlissingen in de richting van Baarland om daar eerst wat caches te doen voordat het eerste event om 10.00uur zou beginnen. Dit event was georganiseerd door de Zoekertjes die hier op de camping verblijven voor de zomervakantie. Gezellig event waar ik nieuwe gezichten gezien heb maar ook enkele oude bekenden. Mooi uitzicht over het water en bovendien ook nog een geocache in de nabijheid. Dus na de 2 founds voor balou 1953 eerder deze ochtend die ik zelf al had was ook voor mij nu het souvenir verdiend.

Na het event in Baarland gingen we in de auto om nog 1 cache te doen hier voor balou 1953 (ik had hem al) en dan vlug door te gaan naar het volgende event. Een picknick in het stadspark van Middelburg georganiseer door Miep Gasklep. Ook hier een gezellige bedoening met bekende en onbekenden gezichten, maar dat vind ik ook de charme van een event. Zeker nu ik zelf wat meer ervaren word en bovendien ook eigen caches heb kan ik de mensen wat meer helpen en uitleggen maar nooit te oud om te leren kan je ook altijd anderen om hulp of advies vragen tijdens de events,

Na dit event gingen we in Middelburg en omgeving nog op zoek naar wat meer caches. Soms kwamen we langs iets wat ik al wel heb maar balou 1953 nog niet, dus dan nemen we die toch maar mee zodat die voor haar ook in een gele smiley veranderen. Bij eentje nog een hulplijntje ingeschakeld omdat ik een nieuw notitieboekje heb en voor die cache dus niet de benodigde info bij me had. Uiteindelijk resulteerde deze dag voor mij in 7 founds.

Bij de fastfoodgigant even een hapje gedaan voor ons avondeten en dan snel nog wat nieuwe caches in Middelburg gedaan voordat we naar het laatste event van vandaag vertrekken.

Dit keer op de Langstraat in Zoutelande georganiseerd door Marsso. Gezellige drukte toen we aankwamen, hier ook veel toeristen die het event kwamen bezoeken, want ja vakantie en strandlocatie is Zoutelande zeer zeker. Zoals altijd met events van Marsso waren we na het verstrijken van de eindtijd nog op de event locatie aanwezig. Zoals ik zelf vaak in de hint van mijn events zet: Gezelligheid kent geen tijd!

Voor het echt te donker werd besloten we toch nog even terug te gaan naar de cache hier in Zoutelande waar we voor het event ook al geweest waren maar toen niks hadden kunnen vinden (logisch als de ammobox die je hier denkt te zoeken een half jaar geleden geript is en er dus een andere cache voor in de plaats ligt). We hadden op het event een goede hint gekregen dus besloten we terug te gaan om het nogmaals te proberen. Sandraden sloot zich bij ons aan omdat zij deze cache ook niet had en met zijn drietjes vonden we hem dit keer wel dus…. Happy Birthday Captain Jack!

Hier eindigde voor ons International Geocaching Day.. (of toch nog niet helemaal natuurlijk want we moesten onze logjes nog schrijven)

Dank aan alle co’s voor het hosten van de events vandaag en aan al degenen die de caches geplaatst hebben die wij vandaag bezochten..

Happy Caching
barbatante