Interview met Lady_Sabrina_&_Co.

-

De makers van de geo-art van De Relieken waren van alle kanten heel behulpzaam en hebben iets bijzonders op de kaart gezet, daarom vroeg ik hen of ze het leuk vonden om enkele vragen te beantwoorden voor Live Geocaching. Tijdens het MEGA event Brugse Beer hebben we elkaar ook in levende lijve ontmoet (en later tijdens het zoeken naar De Relieken nogmaals) en heb ik samen met hun en hun proefloper Smurf53 (die apart ook enkele interview vragen beantwoord heeft) een leuke groepsfoto gemaakt..

 • Wie zijn jullie, wat is jullie teamnaam en uit hoeveel leden bestaat jullie team en waar komen jullie vandaan?
  Wij zijn Sabrina & Benny en samen vormen we “Lady_Sabrina_&_Co”. Ik ben via kennissen begonnen met geocachen en had als naam “Lady Sabrina”, geleidelijk is Benny mee op de kar gesprongen en nadien de 2 dochters. Daarom hebben we onze naam gewijzigd in Lady_Sabrina_&_Co. Ondertussen hebben onze dochters nu elke hun eigen teamnaam nl Lynntj05 en JoJo_07, maar de naam blijft behouden.
 • Hoe lang geocachen jullie al?
  Onze eerste cache hebben we gevonden op 24 juli 2013
 • Hoeveel founds tot nu toe?
  Eind 2018 hebben we onze 4000st log omgezet in een smiley. Daarna zijn we gestart aan onze eigen reeks. Nu deze klaar is kunnen we terug zelf genieten van het cachen en de mooie plaatsen.
 • Cachen jullie vaak en alleen in eigen land of ook in andere landen, bijvoorbeeld op vakantie?
  Op vakantie staat er steevast een aantal caches op het programma. Ook onderweg naar onze vakantiebestemming bekijken we vooraf de punten waar we even pauze nemen. Zo kan onze geo-dog ook even zijn pootjes strekken terwijl wij op zoek gaan naar een cache. Ook als Sabrina in het buitenland is voor het werk wordt er al eens een cache gezocht. Zo hebben we toch al een aantal landen waar onze naam op het logboekje staat. Van zodra het lentezonnetje begint te piepen worden we wat actiever om dan te pieken in de zomer. In de wintermaanden proberen we zoveel mogelijk te puzzelen zodat er aantal reeksen klaarliggen om te gaan loggen tijdens de lente, zomer en herfstmaanden.
 • Hoe zijn jullie ooit begonnen met geocachen en wat was jullie eerste cache? Onze eerste cache was een Multi dicht bij huis ‘Sneeuwwitje’. In de volksmond lag de Multi in het ‘netelbos’. Als onervaren cachers waren we met de kinderen op teenslippers met onze shortjes/rokjes aan gaan zoeken naar de schat van sneeuwwitje. Onze cache outfits zijn intussen aangepast. Zoals veel cachers zijn we ooit begonnen omdat kennissen daar eens over verteld hadden.
 • Wat was jullie meest bijzondere cache tot nu toe?
  Dat zal voor ons veruit Moria zijn.
 • Wel eens iets geks/aparts/leuks/vervelends meegemaakt tijdens het cachen? Tijdens een reeks langs veldwegen was een lokale bewoner nog niet gewoon dat er af en toe wandelaars passeerden. Hij was in zijn adamskostuum op een brommertje op privéterrein aan het rondrijden.
 • Hoe kwamen jullie op het idee om zelf een cache te gaan leggen?
  Een 2-tal jaar geleden lagen er nog heel wat caches in onze omgeving. De Co van die caches heeft bijna alles gearchiveerd. Toen hebben we een TB hotel dicht bij huis gelegd om eens het opmeten van coördinaten te leren. Intussen zijn we ons ook gaan verdiepen in mysteries en geo-arts. Zo is het idee gaan groeien om ook bij ons in de buurt een kleine geo-art te leggen. Benny zag het grootser en zo zijn we uiteindelijk op 101 mysteries terecht gekomen.
 • Hoeveel caches zijn er ondertussen geplaatst?
  We hebben nu 102 caches liggen in 3 types. We spelen nu met het idee om een speciale Multi te maken en zouden graag meer leren over Wherigo’s.
 • De Relieken is gelijk een grote serie en dan ook nog een geo-art, waarom een geo-art?
  We vinden de combinatie van puzzels oplossen en daarna gaan caches zelf heel leuk. Met een geo-art kan je ook nog een klein kunstwerkje verwerken op de kaart.
 • En waarom De Relieken, het lijkt me dat jullie fan zijn van Harry Potter anders begin je hier niet aan. Klopt dit?
  Lynntje05 is zeker een grote fan maar ook wijzelf hebben de boeken in Engels en Nederlands gelezen en de films, die hebben we al vaak afgespeeld. Beide kinderen kijken al vanaf heel jonge leeftijd naar Harry Potter.
 • Van het oplossen van de puzzels heb ik persoonlijk veel geleerd, zowel over Harry Potter als over de verschillende codes, puzzeltechnieken enzovoorts. Is het niet lastig om zo veel verschillende puzzels te maken?
  Lastig is het zeker niet om zoveel variatie te voorzien aangezien het onderwerp zeer uitgebreid is en er voldoende “stof” is om te gebruiken. Zelf leren we dan ook bij over “HTML” alsook hoe een geocachepagina eruit ziet en welke info je daar allemaal kan uithalen voor eventueel latere mysteries op te lossen. We hebben er eigenlijk vele uren plezier aan beleeft om de puzzels te maken. Ook was het onze bedoeling was om zowel beginnende cachers in te wijden in de wereld van mysteries en de ervaren cachers toch nog voldoende uitdaging te geven om deze reeks op te lossen. Zelf hebben we ook veel inspiratie gehaald bij mysteries die we zelf in het verleden opgelost hebben. Zo kan je heel wat variatie terugvinden in De Relieken om ook andere geo-arts op te lossen met gelijkaardige puzzeltechnieken.
 • Ook het onderhoud van zo’n serie is een flinke klus natuurlijk, maar hoe hou je dat bij?
  Iedere week een onderhoudsrondje doen of gewoon alleen ter plaatse gaan als er een melding komt dat er iets aan de hand is? Zelf heb ik maar een paar caches liggen maar kan me voorstellen dat als je hier alles caches af moet dat je een hele dag bezig bent.

Het voordeel van deze reeks is dat we ergens centraal wonen. Een need maintenance of melding dat er iets verdwenen is kan dan ook snel opgelost worden. Tussendoor worden er ook controle rondjes gedaan. Het is toch verbazend hoe snel iets weg is soms. In een bepaald weekend kregen we nadat 10 teams gepasseerd zijn dat er een cache weg was. De zaterdagavond werd dan een controleronde gedaan. Op zondag om 9u kregen we al terug melding dat er een cache weg was. Het is ook belangrijk om een “DNF” te loggen wanneer je de cache niet vindt, dan kunnen we snel ingrijpen waar nodig of gaan kijken of deze nog op zijn plaats zit, ook als de cache per ongeluk vernield wordt is het belangrijk dit snel door te geven zodat deze zo snel mogelijk kan hersteld worden. Enkel tijdens onze zomervakantie zal er misschien minder snel maintenance gedaan worden maar we kunnen alvast beroep doen op Smurf53. Hij woont echter niet in de buurt dus dat zal niet telkens dezelfde dag zijn.

Lynntje05 en JoJo_07 hebben ook elk een eigen cache liggen verder van huis. Deze liggen bijna in de achtertuin van familie. Onderhoud wordt telkens gecombineerd met een bezoekje.

 • De puzzelhulpgroep vond ik zelf heel fijn, was dit jullie eigen idee of op aanvraag van mede cachers?
  Deze kwam er niet op onze eigen vraag maar de oprichters van de algemene geo-art groep had dezelfde avond dadelijk de hulpgroep opgemaakt. Voor veel grote geo-arts in België / Nederland wordt er steevast zo een hulpgroep opgemaakt. Het is niet altijd gemakkelijk om een openbare hint te geven zonder te veel weg te geven. Privé berichten helpen, maar helpen natuurlijk andere cachers niet die zelf niet verder raken met dezelfde puzzel. Als we kunnen proberen we snel een tip of antwoord te geven opdat de mensen verder kunnen.
 • Volgen er nog meer geo-arts of caches van jullie team? Wij zitten dan in ieder geval alvast weer in de startblokken om te gaan puzzelen.
  Voorlopig komt er geen nieuwe geo-art maar we hopen alvast deze heel lang te mogen laten liggen en onderhouden wanneer nodig. Er mogen nog andere caches verwacht worden van onsRelieken

Dank voor dit interview en hopelijk snel tot ziens ergens in het veld of op een event of… bij jullie nieuwe caches wellicht.

#barbatanteblogt #barbatantemeetsLadySabrinaenCo #DeRelieken #LiveGeocaching #barbatanteinterviewt #Geocaching