Interview met team Ledoux4

-

• Wie is de organisatie achter Moorsele’s mysterie event? Wat is jullie naam, leeftijd en waar kom je vandaan.. (ik gok uit Moorsele😉)

Wij zijn Els en Dirk, beiden 47 jaar jong en woonachtig in Moorsele. Dit event gaat door met samenwerking van de gemeente Wevelgem, waar Moorsele een deelgemeente van is.

• Onder welke teamnaam cachen jullie? En uit hoeveel leden bestaat het team?

Wij 2 vormen ons eigen team en cachen onder de naam Ledoux4

• Hoe lang cachen jullie al? En hoeveel caches al gevonden?

Ons account is aangemaakt op 29 februari 2016, maar we zijn pas actief geworden in juli tijdens onze vakantie. Momenteel staat onze teller op 3141 gevonden caches.

• Cachen jullie alleen in eigen land of ook in andere landen bijvoorbeeld tijdens de vakantie.

• We proberen ook andere landen aan te doen, hoewel we begonnen in Oostenrijk blijft het momenteel bij buurlanden Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Ik organiseer zelf regelmatig events in Vlissingen (Nederland) en samen met andere cachers zijn er ook wel eens event weekends met meet&greets CITO en bbq events, Misschien leuk om eens onze kant op te komen.

Het is zeker de bedoeling om ook eens jullie kant op te komen, we houden uw events in het oog.

• Al eerder zelf caches geplaatst zag ik , maar nu meteen een heleboel. Leuk, en ook veel variatie in de vragen. Elk deel van de gemeente komt aan bod denk ik zo. Of ontbreekt er toch nog iets? Of misschien bewust iets over gehouden voor een volgende keer?

We hebben een klein rondje liggen op vakantiedomein Hengelhoef in Belgisch Limburg waar wij een vakantie appartement hebben midden het geocache paradijs.

Door het uitbrengen van de geo art ligt de lat meteen heel hoog. Het is de bedoeling dat buitenstaanders wat meer te weten komen over Moorsele en zijn al of niet bekende inwoners.

Moorsele zal met deze geo art goed gevuld zijn dus hebben we bewust niks achter de hand gehouden.

• Waarom Moorsele gekozen voor dit event?

Als Moorselenaars leek dit een logische keuze want je moet er ook rekening mee houden dat er onderhoud dient te gebeuren.

• Is dit het eerste event dat jullieorganiseren?

Dit is het eerste event dat wij organiseren.

• Begreep dat jullie hoopten op 50 will attend en nu stiekem hopen de 100 te halen. Is dat uiteindelijk gelukt?

Ja dit event overtreft ruimschoots onze verwachtingen. We halen uiteindelijk 108 will attends.

• Komt er een volgende editie van dit event?

De kans bestaat maar is momenteel nog niet aan de orde.

• Hoe ben je ooit begonnen met cachen?? En wat voor cache was de eerste?

Af en toe hoorden we mijn broer vertellen over het zoeken van geocaches en op vakantie in Oostenrijk kregen we toevallig een foldertje in onze handen van een geocache rondje voor kinderen rond het dorpje Vent in het Otztal. We dachten ons moment gekomen om dit eens te proberen en zoals bij zovelen zat die microbe al in de eerste cache, en/of ze ons gebeten heeft.

• Welke is de meest bijzondere?

In Hasselt is er ons 1 bijgebleven, namelijk The Bird Trap GC5PWEB en ook in de buurt van Grote Brogel namelijk cowboy-numbers GC7G4KE.

• Wel eens iets bijzonders meegemaakt tijdens het cachen??

Als je iemands behoefte ziet liggen bovenop een bonuscache van een rondje is dat wel heel bijzonder, maar aangenaam is anders.

Dit waren ze….mocht je nog iets leuks toe willen voegen mag dat hoor..
Nog voor onze eerste “found” wilden we iets zoeken aan vakantiedomein Hengelhoef. Na lang zoeken en niks vinden hebben we het stopgezet. Na wat info in te winnen bleek dat we aan het zoeken waren op het parkingcoördinaat. Het bleek dan ook nog om een multi te gaan. Is maar om duidelijk te maken dat ook wij van nul begonnen zijn, maar nu kunnen we er hartelijk om lachen.

Herkenbare situatie. In mijn begintijd ben ik eens meer dan een uur aan het zoeken bij het station in Roosendaal..Heb zelfs de trein zonder mij laten vertrekken..Bleek het bij thuiskomst en navraag bij mijn meer ervaren zus om een mysterie cache te gaan die je eerst thuis moest oplossen..Tja, alle begin is moeilijk..

Dirk en Els dank voor jullie medewerking.