Je kunt een Caching Fijnproever zijn als…

-

Wij presenteren je een nieuwe viermaandelijkse serie genaamd “Je kunt een geocacher zijn als …” Elke maand van september tot en met december, gebruik je de Friend League om individueel punten te verdienen voor een nieuwe Geocacher Personality Souvenir. Ben je een Adrenaline Junkie? Een Caching Fijnproever? Een Sociale Vlinder? Een Trackable Liefhebber? Verzamel ze allemaal en wordt de ultieme geocacher. Blijf lezen om hieronder over de uitdaging van oktober te lezen!

In oktober kun je een Caching Fijnproever zijn als…

LPC’s (lantaarnpaal caches), pleur potjes of PnG’s (Parkeren en Grijpen) zitten er voor jou niet bij. Alles draait om creativiteit: hoe hoger de favoriete punten, hoe beter, en zoals een goede wijn hebben deze kwaliteits caches de tand des tijds doorstaan.

Om het Caching Fijnproever-souvenir te verdienen, moet je tussen 1 en 29 oktober individueel 60 punten op je Friend League halen. Verdien tijdens deze periode hogere punten voor het vinden van geocaches met 10 of meer favoriete punten! Een echte kenner kan deze score behalen door vier geweldige caches te vinden. Hoeveel wil jij er hebben?
De score*:

Gevonden log: 5
Een geocache met 10+ Favoriete punten gevonden: 15
Event bijwonen: 5
Trackable achterlaten: 1

*De Friend League heeft geen invloed op geocaches gelogd of gevonden voor maandag 1 oktober, 13:00 uur.

FAQ:

Hoe speel ik mee?
Vind verschillende geocachetypen om individueel 60 punten in de Friend League te verzamelen tussen maandag 1 oktober om 13:00 uur en maandag 29 oktober om 13:00 uur en verdien het souvenir van Caching Fijnproever.

Hoe kan ik punten verdienen?
Als je een cache logt, een evenement bijwoont of andere geocaching-acties uitvoert, verzamel je punten.

Actie Punten
Log een Gevonden geocache 5
Log een Gevonden voor een geocache met meer dan 10 Favorieten punten 15
Een event bijwonen 5
Een trackable achterlaten 1

Wat is de Friend League?* Het maximum aantal punten dat je voor een log kunt krijgen is 15 punten door een geocache met meer dan 10 Favorieten punten te vinden

De Friend League is een scorebord dat de geocaching activiteit van jou en je vrienden laat zien. Verdien punten wanneer je een cache logt, een evenement bijwoont of andere geocachingtaken uitvoert. Het aantal punten varieert, afhankelijk van de taak die voorhanden is.

De Friend League geeft het totaal aantal punten weer dat je individueel verzamelt tijdens de maand. Je kunt ook zien hoeveel punten je vrienden hebben verdiend. De Friend League wordt op maandag 1 oktober om 13:00 uur op nul gezet wanneer een nieuwe souveniruitdaging begint.

Kan ik ieder moment deelnemen?
Natuurlijk! Doe ergens tussen 1 en 29 oktober mee, verdien individueel 60 punten op je Friend League en verdien het souvenir van Caching Fijnproever.

Waar kan ik mijn souvenirs zien?
Zodra je een bepaald aantal punten hebt verzameld, wordt het bijbehorende souvenir automatisch aan je profiel toegekend. De souvenirs verschijnen op je profiel onder het tabblad souvenirs.

Is de Friend League in the Geocaching® app?
De Friend League is niet in de Geocaching® app maar kan worden bekeken in de webbrowser van je telefoon.

Mijn Friend League-punten zijn niet correct. Help!

  1. Als je een Note, DNF, of een ander log type naar een Gevonden log veranderd, zal dit niet worden herkend in de Friend League.
  2. Je hebt misschien een Lab Cache gevonden en gelogd. Op dit moment wijst de Friend League geen punten toe aan het vinden van Lab Caches.
  3. Je hebt maandag 1 oktober vóór 13:00 uur gelogd. We raden je aan om te wachten tot na maandagmiddag UTC om je geocaches te loggen. Anders tellen de punten niet mee voor de eerste week.
  4. Je hebt een concept voor maandag 1 oktober 13:00 uur opgeslagen.

Als je je logs al geplaatst hebt, klik dan op “View / Edit Log / Images”, klik daarna op het pen icoon en “Submit Log Entry” op de website. Je logs zouden nu mee moeten tellen voor je puntentotaal.

Waar staat UTC voor?
Coordinated Universal Time (UTC) is de basis voor de burgerlijke tijd van vandaag. Het is de tijdstandaard (geen tijdzone) die over de hele wereld wordt gebruikt. Je kunt hier UTC naar je lokale tijd converteren.
De tijdzone in Nederland en België is UTC + 1 uur. Tijdszones in dit artikel zijn al omgerekend.

Krijg ik punten als ik een CITO, Mega or Giga-Event bijwoon?
Ja. Een event bijwonen levert 5 punten op.

Nog steeds vragen?
Heb je problemen met het loggen van je vondsten? Heb je een vraag over punten? De beste manier om snel antwoorden te krijgen, is door dit formulier in te vullen. Bedankt en succes!


© Tekst en kopfoto: Geocaching HQ
Vertaald door Live Geocaching