Je kunt een geocachers zijn als…

-

Wij presenteren je een nieuwe viermaandelijkse serie genaamd “Je kunt een geocacher zijn als …” Elke maand van september tot en met december, gebruik je de Friend League om individueel punten te verdienen voor een nieuwe Geocacher Personality Souvenir. Ben je een Adrenaline Junkie? Een Caching Fijnproever? Een Sociale Vlinder? Een Trackable Liefhebber? Verzamel ze allemaal en wordt de ultieme geocacher. Blijf lezen om hieronder over de uitdaging van september te lezen!

In september kun je een Adrenaline Junkie zijn als…

Het draait allemaal om de opwinding van de jacht. Je hunkert naar fysieke en mentale uitdagingen die lange dagen van geocaching omvatten met “uitrusting, (enige) angst en plezier!” Of je nu aan het klimmen, duiken of abseilen bent, er is niets eenvoudigs om naar deze GZ te gaan.

Om het Adrenaline Junkie souvenir te verdienen moet je zelf 50 punten op je Friend League verdienen tussen maandag 3 september maandag 1 oktober. In deze periode verdien je dubbele punten voor moeilijkheidsgraad en terreinwaarde,

De score*:

Gevonden log: 5
Moeilijkheid: x2
Terrein: x2
Een geocache met 10+ Favoriete punten gevonden: 10
Moeilijkheid: x2
Terrein: x2
Event bijwonen: 5
Trackable achterlaten: 3

Bij het vinden van een geocache ontvang je dubbele punten voor moeilijkheidsgraad en terreinwaarde.

*De Friend League heeft geen invloed op geocaches gelogd of gevonden voor maandag 3 september 13:00 uur.

FAQ:

Hoe speel ik mee?
Vind verschillende geocachetypen om individueel 50 punten in de Friend League te verzamelen tussen maandag 3 september om 13:00 uur en maandag 1 oktober om 13:00 uur en verdien het souvenir van Adrenaline Junkie.

Hoe kan ik punten verdienen?
Als je een cache logt, een evenement bijwoont of andere geocaching-acties uitvoert, verzamel je punten.

Actie Punten
Log een Gevonden voor een geocache 5
Verdien dubbele punten voor de moeilijkheidsgraad en terreinwaarde X2
Log een Gevonden voor een geocache met meer dan 10 Favorieten punten 10
Verdien dubbele punten voor de moeilijkheidsgraad en terreinwaarde X2
Woon een event bij 5
Een trackable achterlaten 3

* Het maximum aantal punten dat je voor een log kunt krijgen is 30 punten door een D/T 5/5 geocache met meer dan 10 Favorieten punten te vinden

Wat is de Friend League?
De Friend League is een scorebord dat de geocaching activiteit van jou en je vrienden laat zien. Verdien punten wanneer je een cache logt, een evenement bijwoont of andere geocachingtaken uitvoert. Het aantal punten varieert, afhankelijk van de taak die voorhanden is.

De Friend League geeft het totaal aantal punten weer dat je individueel verzamelt tijdens de maand. Je kunt ook zien hoeveel punten je vrienden hebben verdiend. De Friend League wordt op maandag 1 oktober om 13:00 uur op nul gezet wanneer een nieuwe souveniruitdaging begint.

Kan ik ieder moment deelnemen?
Natuurlijk! Doe ergens tussen 3 september en 1 oktober mee, verdien individueel 50 punten op je Friend League en verdien het souvenir van Adrenaline Junkie.

Waar kan ik mijn souvenirs zien?
Zodra je een bepaald aantal punten hebt verzameld, wordt het bijbehorende souvenir automatisch aan je profiel toegekend. De souvenirs verschijnen op je profiel onder het tabblad souvenirs.

Is de Friend League in the Geocaching® app?
De Friend League is niet in de Geocaching® app maar kan worden bekeken in de webbrowser van je telefoon.

Mijn Friend League-punten zijn niet correct. Help!

  1. Als je een NoteDNF, of een ander log type naar een Gevonden log veranderd, zal dit niet worden herkend in de Friend League.
  2. Je hebt misschien een Lab Cache gevonden en gelogd. Op dit moment wijst de Friend League geen punten toe aan het vinden van Lab Caches.
  3. Je hebt maandag 3 september vóór 13:00 uur gelogd. We raden je aan om te wachten tot na maandagmiddag UTC om je geocaches te loggen. Anders tellen de punten niet mee voor de eerste week.
  4. Je hebt een concept voor maandag 3 september 13:00 uur opgeslagen.

Als je je logs al geplaatst hebt, klik dan op “View / Edit Log / Images”, klik daarna op het pen icoon en “Submit Log Entry” op de website. Je logs zouden nu mee moeten tellen voor je puntentotaal.

Waar staat UTC voor?
Coordinated Universal Time (UTC) is de basis voor de burgerlijke tijd van vandaag. Het is de tijdstandaard (geen tijdzone) die over de hele wereld wordt gebruikt. Je kunt hier UTC naar je lokale tijd converteren.
De tijdzone in Nederland en België is UTC + 1 uur. Tijdszones in dit artikel zijn al omgerekend.

Krijg ik punten als ik een CITO, Mega or Giga-Event bijwoon?
Ja. Een event bijwonen levert 5 punten op.

Nog steeds vragen?
Heb je problemen met het loggen van je vondsten? Heb je een vraag over punten? De beste manier om snel antwoorden te krijgen, is door dit formulier in te vullen. Bedankt en succes!


© Tekst en kopfoto: Geocaching HQ
Vertaald door Live Geocaching