Michiel de Ruyter

-

Enige tijd geleden kon je meedingen voor het creëren van Adventure Lab caches.. Marsso meldde zich aan maar werd toen niet uitgeloot, maar… in juni 2019 kreeg hij een mail van HeadQuarters en mag nu toch een serie van maximaal 5 Adventure Labs plaatsen. De eerste en tot nu toe enige in Zeeland.

Als Zeeuw ga je dan toch even denken waar dat dan over gaat zijn en hoe je dat gaat vormgeven. Maar omdat hij het dicht bij huis wilde houden was de keus voor de plaatselijke held Michiel de Ruyter snel gemaakt.

Michiel de Ruyter

Omdat hij wist dat barbatante daar ook wel wat van afwist kreeg ik een berichtje van hem of ik zin had om hiermee te helpen. Uiteraard wilde ik dat wel, altijd fijn om een medecacher ergens mee te kunnen helpen en zeker met zoiets bijzonders als Adventure Labs.

IMG_0394

Samen gingen we op zoek naar 5 locaties die een link met deze man hebben, die hadden we vrij vlot op papier staan. Nu natuurlijk nog de vragen er bij bedenken. Dit heb ik aan Marsso zelf overgelaten zodat er voor mij toch ook nog iets een verrassing blijft. Tja kwam toen het idee, het is natuurlijk ook wel leuk om er een bonus cache aan te verbinden zoals je wel vaker ziet bij de permanente Adventure Labs. Even brainstormen wat we daarmee kunnen, want Vlissingen ligt al best vol met caches en je wilt de cache dan eigenlijk toch in de buurt van de Labs houden.

IMG_8220

Maar na enig puzzelen is ook dat goed gelukt..

Michiel de Ruyter Bonus

Maar nu wil ik natuurlijk wel nog even weten van Marsso waarom Michiel de Ruyter? Enne… wie is Marsso nou eigenlijk, want dat weet ik wel maar weten de andere lezers van Live Geocaching dat ook…

 • Allereerst, stel je eigen even voor, wie ben je, waar kom je vandaan, wat is je cache naam en hoe lang cache je al.
  Ik zal me even voorstellen, Mijn naam is Marcel Sonius en mijn naam op geocaching.com (teamnaam) is marsso.
  Ik ben op 29 mei 2011 begonnen met geocachen. Het is zo gekomen omdat ik een keer met mijn zussen mee mocht die hier al eerder mee begonnen waren. Mijn ene zus kit-katje zocht een keer op internet naar een soort van speurtocht voor een familie weekend en kwam toen terecht op de site van www.geocaching.com. Dat vond ze er wel leuk uit zien en wilde het dus wel eens een keer uit te proberen. Het was goed bevallen en zodoende maakte mijn andere zus peugeotje ook een account aan bij geocaching.com en een poosje later ik ook.
  Heb ondertussen al vele geocaches gevonden in allerlei soorten en maten, hoe gekker hoe leuker. Eerst de simpele dan de wat moeilijkere en voor je het weet heb je een auto vol met tools die je tijdens een cache rondje nodig kan hebben om een cache te kunnen loggen.
  Ook bezochten we verschillende events waar geocachers dan bij elkaar komen voor een gezellige babbel enz, Op de wat grotere events konden er dan ook lab caches gelogd worden. En destijds in januari 2014 kreeg je een mail van geocaching en zo kon je een labcache maken zodat een geselecteerde geocacher deze kon ontvangen. Het was een soort met Valentijns actie. We stellen tegenwoordig ook onze vakanties er op in waar in de buurt veel of leuke geocaches te doen zijn.

  Wat leuk van die Valentijnsactie, destijds was ik zelf nog niet heel actief, dus heb hier nooit van geweten eigenlijk.

 • Om je eigen op te mogen geven moest je aan een aantal voorwaarden voldoen en zelf ook caches hebben liggen, welke van jouw caches is het meest geliefd bij de medecachers?
  Dat is een beetje moeilijk te bepalen iedere geocacher heeft weer andere voorkeuren. De één vind een cache in een mooi stukje natuur mooi de ander weer een uitdagende cache zoals boot of waadpak cache, en weer een ander vind een cache leuk waar je een mooi uitzicht op zee heb. Ik probeer meestal zoveel mogelijk te variëren en heb dus van alles wat geplaatst. Maar de cache zicht op de vuurtoren Noorderhoofd in Westkapelle is wel erg in trek. vooral in de zomer periode omdat er dan veel vakantiegangers zijn. En deze cache een prachtig uitzicht heeft op de vuurtoren en de zee.
 • Hoe kwam je destijds op het idee om je hiervoor op te geven?
  Ik kreeg dus een mailtje van geocaching met daarin een aantal voorwaarden waaraan je moest voldoen om een aantal labcaches te mogen plaatsen. Ik vond dat natuurlijk heel leuk en heb me daar gelijk voor opgegeven. Vind het juist leuk om weer een ander soort cache type bij ons in de buurt te kunnen plaatsen. Om op deze manier toch weer wat geocachers in Vlissingen te kunnen krijgen.
 • Toen je de mail kreeg dat je dit mocht gaan doen, dacht je toen meteen aan dit onderwerp?
  Ik heb dit onderwerp al langer in mijn hoofd om hier wat mee te doen. Vlissingen staat heel bekend om deze zeeheld Michiel de Ruyter en vind het natuurlijk leuk dat er nu dan ook geocaches van zijn.
 • Waarom dit onderwerp? Heb je er iets mee of wil je gewoon de geschiedenis van de stad onder de aandacht van de mensen brengen?
  Ik vind het gewoon leuk als je in Vlissingen woont en over de boulevard rijd of loopt je aan het einde op boulevard de Ruyter het standbeeld van Michiel de Ruyter ziet staan. En natuurlijk ook een stukje geschiedenis van Vlissingen. En zijn natuurlijk ook nog genoeg andere onderwerpen maar die komen misschien een andere keer weer aan bod. En moest natuurlijk ook 5 locaties voor deze lab caches en dat kwam precies uit.
 • Zelf weet ik best wel wat van dit onderwerp en wil je uiteraard graag helpen hier mee, maar alle eer gaat naar jou daarom zou ik het tot slot leuk vinden om een foto te mogen plaatsen van jou bij het onderwerp van jouw keuze.