Mooi Maasland

-

Eindelijk weer een dagje samen vrij voor balou 1953 en mij, dus dan gaan we cachen.. Wat gaan we doen? De smiley in Dordrecht af maken of iets anders? Nog even over na denken.. Totdat dit op een event ter sprake komt en Marsso zegt, ik heb vakantie ik wil ook wel mee.. En dan komt hij prompt met een goed idee op de proppen. Omgeving Delft ligt een mooi rondje dus wellicht daar maar eens heen gaan… Zo gezegd zo gedaan.

IMG_0762

Vroeg in de ochtend ga ik aan de wandel om naar Oost-Souburg te gaan waar de carpool begint. Balou 1953 is daar ook al en we stappen bij Marsso en Jessica07 in de cachemobiel om met zijn allen naar Goes te gaan waar we Prentju ook nog even oppikken die het ook wel een goed idee vind om een vakantie dag al cachend door te brengen.

IMG_0816

Er staat veel op ons programma, dus waarschijnlijk lukt het niet allemaal in 1 dag. Hoofddoel is het rondje Mooi Maasland (GC7Z7XD is de eerste) van De Eikenhofjes.

IMG_0807

Allereerst zoeken we natuurlijk een parkeerplekje voor de cache mobiel.. De TomTom stuurt ons niet helemaal juist (of zouden we dan toch een foutje gemaakt hebben met invoeren van het P-coördinaat??) en we komen in een doodlopend straatje waar een mevrouw ons behulpzaam meld waar we dan wel kunnen parkeren..

IMG_0804

Straatje weer uit en voor de zekerheid toch nog maar eens even zelf gekeken en uiteindelijk vinden we de parking die ligt bij de eerste en laatste cache van het rondje en tussen die 2 zal uiteindelijk vast ook ergens de bonus zijn, maar ja dat weten we pas als we alle info verzameld hebben.

IMG_0822

Auto geparkeerd en dan gaan we op pad, waarom weet achteraf niemand maar we beginnen het rondje bij de laatste ipv bij de eerste, maar maakt als het goed is niet uit, want als je alle caches doet heb je toch de informatie voor de bonus coördinaten denken we dan maar..

IMG_0786

We genieten met zijn allen van het heerlijke weer en van de mooie omgeving.. We gaan vlot van cache naar cache de ene nog mooier dan de andere. Net als de omgeving, we zien diverse soorten planten, bloemen, vogels, bomen en ook veel water en bruggetjes. Ik zal wat foto’s met jullie delen die wellicht spoileren maar zonder vermelding welke foto bij welke cache hoort. Dit laatste om niet meteen alles te verpesten.. Er zaten ook enkele letterbox caches tussen, maar helaas vergat ik mijn boekje mee te nemen voor de stempels, zonde…mar ach, de caches zelf zijn toch het belangrijkste.

IMG_0792

Onderweg komen we nog enkele andere caches tegen dus onder het mom van we zijn hier nu toch nemen we die uiteraard ook meteen mee.. 

We komen zelfs nog een kraampje tegen waar 2 meisjes hun spulletjes verkopen en ook drankjes te koop hebben.. Dus hier houden we even een pauze om de inwendige mens te verzorgen.. Er wordt zelfs een gratis koekje bij geserveerd (oeps die zijn ze vergeten dus de jongste zus springt snel op haar fiets om die nog even te gaan ophalen thuis), mooie service hoor dames..

IMG_0784

Na deze versnapering weer verder naar de volgende cache. Eentje die niet in de serie hoort maar waarvan we van de meisjes hoorden dat die van hun was..

IMG_0791

Dan was er onderweg ook nog de cache van Mien die het heen en weer krijgt.. Erg leuk bedacht ook…je moet er maar op komen.. Toen we onderweg er naar toe gingen lazen we alvast de hint voor deze cache maar we snapten er niets van, eenmaal op locatie werd dat gelukkig snel duidelijk.. Hopelijk hebben we de mensen die daar aan het werk waren op het moment dat wij daar kwamen niet al te veel van hun werk afgeleid met ons gezoek.

IMG_0790

Mooi Maasland was uiteraard onze hoofdwandeling die ons een mooie dag oplevert met veel wandelkilometers, gezelligheid, mooie omgeving en gelukkig geen DNFs.

IMG_0810

Eikenhofjes en de co’s van de tussenliggende caches bedankt om ons mee te nemen door deze prachtige omgeving.