Moorsele’s mysteries

-

Enige tijd geleden werd er op Facebook vertaalhulp gezocht om cache listings in het Frans vertalen. Aangezien ik wel aardig Frans kan bood ik me hier voor aan mits de vragen niet al te ingewikkeld waren. Zo gezegd zo gedaan en de vragen werden door mij vertaald wat mij meteen een uitnodiging voor dit event opleverde..

Toen was het nog even onzeker of ik vrij zou zijn en wat het weer ging doen. Maar uiteindelijk is dat allemaal goed gekomen en gaan we in de vroege ochtend op pad richting Moorsele..

Met 5 teams vertrekken we naar België(Marsso, Jessica07, balou 1953, Sandraden en ikzelf).

Helaas vertrekken we met regen en die blijft ons vrijwel de hele dag achtervolgen dus in plaats van de nieuwe geo-art te lopen gebruiken we daar waar het kan de auto..

We beginnen de dag in Tielt met de virtual cache die daar is. Als we meer tijd en beter weer hebben komen we wellicht nog een keer terug voor de bijbehorende multi cache..

Daarna door naar Moorsele om aan de slag te gaan met de thuis reeds opgeloste mysteries. Auto in auto uit maar langzaam aan worden we toch steeds natter.. De meeste caches worden vlot in een smiley omgezet maar bij sommigen zijn we wat langer bezig.. Bij een vinden we iets wat lijkt op de drank van mijn vader, maar niet de cache is..want die vinden we niet veel later een paar meter verder..

Dit behoeft misschien enige uitleg voor de niet Zeeuwse medecachers. De Zeeuwse band Bløf heeft dit jaar een hit gehad met het nummer Zoutelande (onderaan deze blog een link naar dit liedje op YouTube) waarin gezongen wordt over onder andere de drank van mijn vader, en laten wij nu vandaag in de buurt van de cache een geheim drankkastje aantreffen, wat ons hier aan deed denken.

Tijdens de geo-art zoeken we ook nog wat andere caches die op ons pad komen. Maar het hoofddoel deze dag is uiteraard het Wapen van Moorsele op de kaart zetten en het bijbehorende event bezoeken.

Na enkele cache uren komen we ongeveer een uur voor het einde op het event aan waar het gezellig druk is. Snel onze natte jassen uit en daarna kennismaken met de organisatie (die ik ook geïnterviewd heb voor LiveGeocaching) en diverse medecachers. Nadat we wat gedronken hebben en weer een beetje opgewarmd en opgedroogd zijn gaan we op aanraden van de Co nog op zoek naar de frituur alvorens weer naar huis terug te keren.

Iedereen bedankt voor alles tijdens deze dag, de sjoof, het gezelschap, de organisatie, de co’s en de gemeente Wevelgem.

Happy Caching

Geogroetjes barbatante

Bløf