Het mysterie van de 3 zusjes…

-

Al sinds begin 2003 loopt er door het Renkums beekdal, vlakbij Wageningen, een 7 kilometer lange multi cache genaamd ‘Het mysterie van de 3 zusjes’. Tijdens de zoektocht probeer je het mysterie van de 3 zusjes te ontrafelen. Kom jij er achter wat er is gebeurd met de dochters van de bosarbeider?

Het verhaal

Lang, lang geleden woonden een bosarbeider, zijn vrouw en hun drie dochters in alle eenzaamheid in de Veluwse bossen. Het dichtstbijzijnde buurtschap was zeker anderhalve kilometer ver weg. De dorpelingen kwamen maar zelden bij het huis van de bosarbeider. Het lag te afgelegen en de mensen waren bang voor de norse man. Alleen de veldwachter bezocht zo nu en dan het gezin. Dat deed hij ook op een sombere en gure herfstdag midden negentiende eeuw. Wat de veldwachter aantrof, was verschrikkelijk. De vrouw van de bosarbeider was dood. Haar lichaam lag naast de waterput en haar hoofd lag tien meter verder bij de voordeur. De bosarbeider zelf zat bij het lichaam van zijn vrouw. Hij huilde af en toe en sprak wartaal. Naast hem lag zijn bijl… besmeurd met bloed. In zijn hand had hij een briefje met onbegrijpelijke tekens. Zijn drie dochters waren verdwenen.

De bosarbeider werd gearresteerd en, tegen alle geldende wetten in, voorgeleid voor een raad van burgers. De bosarbeider weigerde te spreken over wat er was gebeurd en na een korte rechtszitting werd hij schuldig bevonden aan moord en veroordeeld tot de strop. Enkele dagen later al is hij opgehangen aan een grote eik in het donkerste deel van het bos en begraven iets ten zuidoosten van die enorme boom. Omdat men wilde dat zijn naam voorgoed vergeten zou worden, werd het kruis op zijn graf slechts voorzien van de geheimzinnige tekens die op het briefje stonden dat de bosarbeider in zijn hand geklemd had toen hij werd gevonden bij het levenloze lichaam van zijn vrouw. Wat betekenden de tekens op het briefje? Heeft de bosarbeider zijn vrouw vermoord? Waar zijn de drie zusjes gebleven?

Ga op pad en ontrafel het mysterie van de drie zusjes.

 

Het boek

Naast de cache is er ook een boek over de 3 zusjes. Deze spannende thriller werd door Ina Enssr geschreven en is inmiddels vertaal in het Frans en Engels.

Op 18 augustus verdwijnt Paul Bos. Als hij na twee maanden nog steeds spoorloos is, neemt zijn vrouw contact op met onderzoeksjournaliste Kristie Beekman. Al snel krijgt zij het vermoeden dat

Pauls verdwijning te maken heeft met zijn hobby Geocaching, een spel waarbij deelnemers met een GPS op schatten jagen. Geholpen door twee ervaren Geocachers gaat Kristie op onderzoek uit. De zoektocht verloopt in eerste instantie moeizaam. Pas als Kristie in het bos een metalen plaatje vindt waarop een eigenaardige cijferreeks is gegraveerd, komt het onderzoek in een stroomversnelling. Verborgen aanwijzingen, raadsels en hints van de mysterieuze GioMan brengen haar vervolgens steeds dichter bij de waarheid, de gruwelijke waarheid die verborgen ligt daar waar de dood huist – in het bos. 

“Na het lezen van dit boek ben ik er nog niet helemaal uit of ik de bijbehorende multi wel wil (lees: durf) te gaan doen. 
Er gebeurt heel veel in het boek waardoor het verhaal steeds spannender en af en toe zelfs een beetje eng wordt, maar uiteindelijk lees je toch verder omdat je wilt weten hoe het afloopt.
Heb al veel over de multi gehoord en gelezen maar twijfel nog of ik het aan durf. Alhoewel het boek fictie is blijft het toch tijdens de wandeling in je hoofd spoken, denk ik.
Het boek is zeker een aanrader, ook voor niet-Geocachers.” – Barbara