Mystery at the museum

-

Zoals ieder jaar in de zomermaanden ook dit jaar weer een uitdaging om enkele opdrachten te vervullen en daarmee 4 souvenirs te verdienen. Dit jaar kon je van 11 juli tot en met 11 augustus proberen om de juwelenroof in het museum op te lossen.

De opdracht werd pas laat bekend gemaakt en dankzij de hulp van de Facebook groepen waar we in zitten werd ons langzaam aan duidelijk wat je moest doen.. Er moesten in caches aanwijzingen gezocht worden en dan ook nog in een bepaalde volgorde.

De eerste opdracht voor het eerste souvenir was vrij eenvoudig, je moest een detective zoeken. In de listings van de caches en via een speciale filter in de app kon je aanvinken wat je zocht en dan kreeg je de caches te zien die daar aan voldeden.. Eigenlijk alle nieuwe caches en events in deze periode zijn voorzien van een detective dus die was snel gevonden.

De volgende stap voor het volgende souvenir is al iets lastiger. Hiervoor moest je 6 caches zoeken met in totaal 2 vingerafdrukken, 2 schaduwen en 2 voetafdrukken. Tijdens een cachedagje vinden wij diverse caches en dan wordt het in de avond even puzzelen naar een juiste volgorde om de caches te loggen zodat we de aanwijzingen binnen halen.. Wel allemaal die dag gevonden maar het tijdstip maakt dan het verschil of je al dan niet door kan gaan voor het volgende souvenir..

De derde stap moest je op zoek naar 15 edelstenen, dus in 15 caches op zoek naar 3 diamanten, 3 saffieren, 3 robijnen, 3 smaragden en 3 topazen. Daar waren er genoeg van maar om van elk 3 te krijgen was toch nog even puzzelen.. En toen dachten we dat we er waren.. Hoewel? Er zouden 4 souvenirs zijn en we hebben er nog maar 3….

Stap 4 was het loggen van 35 willekeurige caches om zo de kluis te kunnen kraken..

Uiteindelijk is ook dat gelukt en hadden we op zondag 28 juli de missie compleet.. 35 caches zijn gelogd.. Nu even goed de aanwijzingen lezen om de kluis te kunnen kraken en ook het vierde souvenir te ontvangen..

Het was weer een leuke uitdaging, waar wij in het begin dan altijd van denken.. als ons dat met onze fulltime banen maar lukt om aan te gaan voldoen en tot nu toe lukt het ons uiteindelijk toch altijd om op tijd alles te kunnen doen.

HQ bedankt voor weer een leuk project en de 4 mooie souvenirs.

#barbatanteblogt #LiveGeocaching #Mysteryatthemuseum #avontuurisnooitverweg #zomersouvenirs