Nachtcaches in Noord-Holland

-

Al een tijdje zat het in ons hoofd, nachtcaches zoeken. Vandaag was het dan eindelijk zover, nadat we op een website hadden gezien dat er in de kop van Noord-Holland 4 tradi’s en een multi nachtcache lagen hebben we besloten om hier heen te gaan.

Om 22:45 zijn we vertrokken richting Hippolytushoef waar we om 23:15 aankwamen. Het was toen nog een kleine 10 minuten rijden over een verlaten weg. Het uitzicht voor ons was ongeveer 40 meter en wat er achter ons gebeurde konden we sowieso al niet zien. Rond 23:30 kwamen we aan bij de eerste cache, een begraven doosje waar een uiteinde van een elektriciteitsdraad inzat. Als je de batterij – die je zelf mee moest nemen –  ertegenaan hield, ging er in de verte een lampje branden. De cache!

We vertrokken naar de volgende tradi die er een paar honderd meter bij vandaan lag. Op de GZ aangekomen hebben we een kwartier staan zoeken omdat we dachten dat we naar (duidelijk) reflecterende rode ogen zochten. Net toen we wilden vertrekken zagen we toen toch 2 kleine rode stippen achter de bomen… Een uil van hout met een cache erin!

Inmiddels was het 23:55 dat we naar de derde tradi vertrokken. Op locatie snel gevonden maar het was nog een dingetje om de cache uit de boom te krijgen. Gelukkig zijn we lang en is het gelukt om de cache uit de boom te pakken. Dit was de eerste cache van de dag (00:06). Op naar de laatste tradi.

Bij de laatste tradi aangekomen moesten we zoeken met UV-licht. Na elke boom 10 keer te hebben geïnspecteerd hebben we meer aan de kant van het water gezocht waar we snel een familie stenen vonden met daaronder een cachebehuizing, formaat medium.

Snel door naar de laatste nacht cache van vandaag (later die dag nog een tradi gevonden in Amsterdam). Om 00:37 kwamen we bij de parkeerplek aan en na een snelle wissel van de schoenen zijn we begonnen aan de multi. We zochten met zaklampen naar reflecterende dieren in bomen. Omdat het nogal laat was en we niet meer heel erg scherp waren hebben we waarschijnlijk een verkeerde route gelopen want we kwamen al snel aan op een plek waar volgens de aanwijzing de eindcache zou liggen. We hebben zeker een half uur gezocht tot we besloten de zoektocht te beëindigen en naar de auto te gaan.

Later bleek dat we bij de eindcache waren maar we die helaas niet gevonden hebben.
Omdat alle caches super origineel waren hebben we alle gevonden caches een favo gegeven.