Retour chez les Picards

-

Op een zonnige stille zaterdag (de dag voor Pasen) ging ik samen met balou 1953 richting Doornik voor het event van de Picards. Vorig jaar waren we ook hier voor het eerste event van Team WAPI en dit kreeg een vervolg dus al snel werd besloten dat als we niet zouden hoeven werken we zouden terugkeren naar Doornik, want er waren nog genoeg caches overgebleven en er zouden ook weer nieuwe bij komen.

Vroeg in de ochtend gingen we op pad richting België om daar het event in Doornik (Tournai) bij te wonen. We waren net iets te laat voor het welkomstwoord, maar er wat nog steeds reuring op de event locatie. Veel mensen waren al op pad gegaan, maar er waren ook zeker nog mensen aanwezig.

Dus eerst maar even de Roadbooks opgehaald, gps geladen en tbs gedropt. Vervolgens natuurlijk niet vergeten te loggen en tbs te discoveren en weer mee te nemen, zodat ze verder kunnen reizen. Met mijn suffe hoofd lagen mijn woodies nog thuis, maar balou 1953 had er wel mee dus heeft nog wat kunnen ruilen, ik had er slechts 2 bij me maar ook die heb ik nog kunnen wegruilen.

Natuurlijk ook nog even een event tb aanschaffen en daarna toch maar eens op pad gaan op zoek naar wat nieuwe smileys op onze geocache kaart.
Ons doel was zo veel mogelijk verschillende caches te vinden en natuurlijk ook gewoon te genieten van het lekkere weer en de stad Doornik, want dit keer gingen we in de stad cachen.

Voordat ik cachte was ik er al eens geweest, maar nu door deze hobby toch op plekjes geweest die we toen niet gezien hebben, maar ach daar is geocaching en waymarking voor toch? Het ontdekken van plekjes waar je anders niet zo snel zou komen.

Voor het eerst zelf een Wherigo gelopen, maar helaas de bijbehorende stash niet kunenn vinden. Jammer, want het was wel een leuk tochtje. Later op de middag nog met 2 bekenden terug gegaan, maar ook met ons vieren liet deze zich niet vinden.

Samen met marsso en peugeotje van GeoFriends Zeeland nog een aantal caches gedaan, tja als je dan toch bekenden tegenkomt kan je net zo goed gezamenlijk nog wat doen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd tenslotte.. Na afloop nog even gezellig wat gedronken op een terrasje waarna we weer terug gingen naar de cachemobiel die nog op de event locatie stond.. Nog 2 caches gedaan om het af te leren en dan vol gas terug naar Nederland.

Het was een mooie dag maar helaas zo hier en daar ook wat tegenslag, wat caches die we niet konden vinden, maar ook een EarthCache waarvoor dan blijkbaar mijn kennis van de Franse taal toch niet voldoende is om de vragen te kunnen begrijpen en beantwoorden. En ook nog een cache waar we helaas niet bij konden omdat we geen trapje mee hadden en we de takken niet stevig genoeg achtten voor mijn gewicht. We moeten zeker nog eens terug komen want er is nog genoeg te cachen overgebleven hier, maar ja we zeiden onderweg terug naar huis al dat we dat wel vaker zeggen… We moeten nog eens terug want er is nog genoeg over hier. Dan komt er echter weer zo veel anders op ons pad dat het er vaak niet van komt of dat de caches in de tussentijd al weer in het archief verdwenen zijn. Dus we gaan zeker proberen om nog eens terug te komen maar we beloven niks.

Wie weet bij een volgend event van team WAPI retour à Tournai..

Au Revoir
Happy Travels, Happy Caching

Geogroetjes barbatante

#barbatanteblogt #LiveGeocaching #RetourChezLesPicards #geocaching #WayMarking