Theelichtjes deel 2

-

Deel 2 van de theelichtjes, viel bijna letterlijk in het water doordat het behoorlijk regende de zondag dat we deze zouden gaan doen, maar geleidelijk aan klaarde het weer op dus besloten we tegen 11 uur om toch nog te gaan. Balou 1953 vertrok met de cachemobiel om mij op te halen en toen plankgas naar België. Af en toe nog wel wat regen onderweg, maar ach, wat nu valt valt straks niet meer dachten we toen nog…

Eerst even langs ons vaste adresje voor onze Belgische boodschapjes en toen snel naar de nummer 43 om van daaruit verder te gaan waar we vorige keer gestopt waren, gezien het nog niet helemaal lekkere weer besloten we ter plaatse te kijken of we met de auto verder konden gaan of dat we bij 45 in de buurt de cachemobiel op de carpool zouden zetten en dan van daaruit gaan lopen. De eerste 2 waren prima te doen met de auto, maar toen….. bij 45 konden we niet stoppen en voor we er erg in hadden waren we al bijna bij 47. Daar dus maar geparkeerd en even terug gelopen voor de 2 ervoor…

Het was even droog maar nog steeds bewolkt, op de terugweg zelfs al weer wat regen.. Hebben we dan toch een verkeerde keus gemaakt om wel te gaan? We gaan het zien, voorlopig stappen we nu weer in de cachemobiel en zitten we weer even droog.

Vlotjes gaan we van het ene theelichtje naar het andere.. Onderweg heb ik (met mijn hoogtevrees) ook nog even in een boom geklommen. We zagen de cache hangen, maar balou 1953 die iets minder bang uitgevallen is als ik kon er niet bij komen. Toen verstand op 0 en ging ik het toch maar proberen, langzaam maar gestaag ging ik tak voor tak naar boven om de cache Tussen Haven en Polder te proberen te pakken.. Gelukkig stonden we onder de takken wat beschut want de regen was weer terug.. Bah! Op den duur kon ik met een beetje strekken het kokertje openen en logde balou 1953 snel, zodat ik het rolletje weer terug kon steken en aan de reis terug naar beneden kon beginnen.. Zolang ik niet naar beneden kijk moet dit allemaal wel lukken dacht ik nog.. Maar ja, je moet toch kijken/voelen waar je je voeten neer moet zetten.. Voorzichtig aan is me dit allemaal gelukt en eenmaal met 2 benen weer op de grond heb ik toch wel even omhooggekeken of ik dit nu toch werkelijk gedaan heb.. (Cache hangt schatten we op een meter of 3 hoogte, als het niet meer is) maar onze namen op de logrol zijn een feit en we kunnen een smiley aan de kaart toevoegen..

Nu weer terug naar hetgene waar we eigenlijk voor kwamen, de theelichtjes.. Zo af en toe nemen we onderweg nog een paar andere caches mee, mysterie die ook al opgelost klaar lag en een korte multi om aan het eind van de middag het 62e theelichtje te kunnen loggen..

Helaas onze tbs niet kwijt gekund dus op de terugweg nog maar even kijken of er nog een tb hotel is waar we ze te logeren kunnen brengen, en ook dat lukt nog.. Het begint weer ter betrekken en we besluiten dan ook meteen dat dat de laatste gaat zijn voordat we weer richting Vlissingen gaan..

Blijkt een goed besluit want eenmaal geïnstalleerd en Bram (de TomTom) aangezet rijden we weg en begint het toch weer fiks te regenen… Maar wij zitten binnen en dus droog..

In de buurt van Rilland nog een poging doen voor de kerk die we vorige keer niet gevonden hebben? Ach waarom ook niet, rijden we eerst naar de carpoolcache en gaan we van daaruit verder..

Nou tot aan de kerk geraken we niet meer.. De carpoolcache wordt vlot gevonden, maar de volgende die we doen is toch een iets langere wandeling dan we dachten en ondertussen heb ik het zo koud gekregen dat zelfs mijn trui niet meer helpt en dus besluiten we maar gewoon in te stappen naar huis te rijden.. Die andere caches in Rilland en Bath komen een volgende keer wel weer..

Ondanks het af en toe vieze weer is het ons toch gelukt om het mystery at the museum en het theelicht te voltooien en ook nog een paar andere caches mee te pakken…

Dank voor het gezelschap balou 1953 en aan alle co’s die deze middag voor ons mogelijk gemaakt hebben…

#barbatanteblogt #avontuurisnooitverweg #LiveGeocaching #Theelichtjes #Stabroek #geocaching