Wadlopen met de Bosmannetjes

-

Waddenzee – Wanneer we met Pinsteren 2015 naar De Razende Bol (zandplaat tussen Den Helder en Texel) zijn geweest en in augustus ook nog naar De Kreupel (vogeleiland in het IJsselmeer), wordt er gevraagd: “Wat is het volgende uitje?”

Na even nadenken en overleggen weten we het: Het worden 2 earth caches GC2HCQE (De Waddenzee) en GC24XT7  (De Engelsmanplaat). Dan begint de organisatie voor ons pas eigenlijk. Verschillende organisaties aanschrijven en informatie inwinnen. Wat zijn de mogelijkheden. Bij Dijkstra Wadlopen komen we uit en samen met hun prikken we een datum. Het wordt zondag 10 juli. Vervolgens iedereen een mail sturen, die al eens eerder met ons mee zijn geweest. Al gauw hebben we een leuke groep. En dan komt de mond op mond reclame. Vanuit verschillende delen van Nederland komen de aanmeldingen. Uiteindelijk staan er zondagochtend 123 geocachers op de lijst.

Wij zorgen dat we om 7:00 uur op de parkeerplaats/verzamelplaats zijn. De eerste geocachers zijn er al. Maar tijd voor een praatje is er eigenlijk niet, want al snel volgen de anderen. IedereenVerzamelen op de parkeerplaats
krijgt een sticker met naam en teamnaam. Zo krijg je ook eens een gezicht en naam bij alle geocachers. Na een korte uitleg om 7:30 uur vertrekken we in 2 groepen. De organisatie heeft 9 begeleiders mee genomen. Zelf zitten we in de 2e groep en zo zien we vanaf de dijk, de 1e groep vertrekken. Steeds lopen ze wat voor ons.

Op het wadDe route

Het eerste stuk bevat nogal wat slik, dit hoopt zich op aan de walkant. Dan komen de hardere stukken en is het wat makkelijker lopen. Soms moeten we door een vaargeul, maar vandaag is het niet dieper dan kuithoogte. Volgens de gidsen hebben we mazzel, want normaal heb je meer last van het slik (ook onder de wandeltocht) en staat er iets hoger water en moet je soms tot je middel door de vaargeulen.

 

Van wadlopen naar waterlopenIn de verte zien we de Kaap, en steeds komt hij een stukje dichterbij. Na 2,5 uur lopen, zijn we er dan. We maken allemaal de nodige foto’s en dan is het tijd om op de boot te gaan. Deze lag al klaar. Maar om op de boot te kunnen komen, moesten we toch nog even door het water en was iedereen toch nog tot aan zijn middel nat.

Terug naar Lauwersoog

Op de boot aangekomen, schoenen uitgedaan. Wij hebben her en der even met de geocachers geklets. Na een kleine 2 uur varen, gaan we in Lauwersoog weer aan wal. Iedereen krijgt van ons nog een woodie, als souvenir van deze prachtige tocht. Aan de wal, staat de bus, die ons naar de auto’s brengt. Dan gaat iedereen zijn eigen gang, sommigen nog even cachen in de buurt, anderen weer wat onderhoud plegen en nog een groep die moe maar voldaan naar huis gaan.

De lezers van Facebook is het vast niet ontgaan dat er vandaag 123 cachers aan het wadlopen waren, volgens ons werd FB overspoeld door alle verhalen en mooie foto’s!

En nu thuis, een geweldig mooie ervaring rijker, de logjes lezen die iedereen geschreven heeft en de spierpijn op voelen komen. Maar dit is voor herhaling vatbaar! En dat gaan we zeker doen!

Iedereen die mee was: Bedankt voor de gezelligheid en natuurlijk het wadlopen!

En iedereen die niet mee was: lees de logs eens bij de 2 earth caches, dan lees je ook de belevenissen van alle andere geocachers!