Waymarking

-

Waymarking is een onderdeel van Groundspeak net als Geocaching.. Deze twee zijn ook prima te combineren. Zelf ben ik nog in de beginfase hiermee maar vind het erg leuk om het er bij te doen.

Als je van geocaching en fotograferen houdt is dit een perfecte combinatie.

Waymarking maakt het mogelijk om mooie locaties te ontdekken en te delen.
Een waymark is een fysieke locatie op aarde gekenmerkt door coördinaten. Het is een manier om interessante plaatsen te tonen en te ontdekken. Er bestaan verschillende soorten van waymarks: geschiedkundige zaken, oorlogsmonumenten, architectuur, geloof, … je kan het zo gek niet bedenken.

Je kan via Groundspeak een locatie Waymarken(aanmelden) dit moet net als bij een Geocache gereviewed worden voordat ie gepubliceerd wordt. Je meld er bij wat het is en waar door middel van coördinaten eventueel nog wat uitleg er bij en uiteraard foto’s.

Anderen kunnen die locatie dan bezoeken (En jij locaties die een ander al aangemeld heeft uiteraard) en daar dan nog aanvullende informatie aan toevoegen en nog meer foto’s.

Anders dan bij Geocaching is er dus geen logboek dat getekend moet worden. Je log is eigenlijk je foto zeg maar.

Tijdens een event in Doornik eerder dit jaar werd ik hier door een Franse medecacher op attent gemaakt omdat hij gezien had dat ik op diverse locaties foto’s nam.

Wij zijn een deel van een rondje met hem en zijn cache maatje opgetrokken en toen heeft hij me een en ander uitgelegd hoe het zit en werkt.

Aangezien fotografie voor mij ook een grote hobby is was dit wel interessant zeker omdat het goed te combineren is met geocaching wat je soms ook op erg mooie al dan niet bekende plekjes brengt. Makkelijk is dat je je bij de site van Waymarking gewoon kan aanmelden met hetzelfde account dat je voor geocaching gebruikt.

Helaas is er niet heel veel aandacht voor Waymarking dus voor mij als beginner was het lastig om er meer over te weten te komen.

Gelukkig was daar nog mijn Franse contact aan wie ik zo af en toe wat kan vragen.

Er is ook een Facebook groep maar die is niet meer zo actief. Wellicht komt dat wel weer als de mensen er na het lezen van deze blog ook enthousiast over worden.

Helaas is er (nog) geen app voor Waymarking wat ik persoonlijk jammer vind want dan zouden de foto’s direct geplaatst kunnen worden met het coördinaat er ter plaatse bij gezet. Ben zelf geen app ontwikkelaar maar wie weet wat de toekomst ons nog brengt.

In de tussentijd ga ik lekker door met het maken van foto’s en (het bezoeken van) Waymarks.

Ik blijf ontdekken op de site ook om uit te vinden en te proberen hoe alles werkt. En ook ontdek ik mooie plekjes door het kijken van foto’s waarvan ik dan denk…daar zou ik ook nog wel eens heen willen om dat zelf te zien.

Neem ook eens een kijkje en/of meld je aan op waymarking.com

Happy Travels en Happy Waymarking