Welcome to Belgium

-

Het weekend van 11 augustus stond er een dagje België op het programma, met als hoofddoel het MEGA event van Birre’s Camper Friends in Rotselaar, België.

11 augustus stond al heel lang geblokkeerd in onze agenda’s voor dit event. Het enige wat we even moesten afwachten of we ook werkelijk konden gaan ivm werk. Maar ook dat lukte uiteindelijk en konden we dus op zaterdag ochtend vertrekken richting België.

Dit was een heel weekend events in Rotselaar wat al begon op donderdag en eindigde op maandag als ik me niet vergis. Er waren diverse meet&greets maar ook een cito en natuurlijk het MEGA event, omdat wij alleen de zaterdag vrij waren konden we dus slechts het MEGA event bezoeken. Jammer, maar helaas voor de andere events..

Om 8 uur in de ochtend vertrokken we (balou 1953 en ik zei de gek) naar Heinkenszand om daar nog een reisgenoot op te halen (sandraden). Toen was het koers naar België, op naar Rotselaar. Voor dit event nog nooit van gehoord, maar ach voor elke locatie een eerste keer zullen we maar denken.

We reden naar het parkeercoördinaat voor het event en aldaar konden we al zien dat de organisatie het prima voor elkaar had. We werden netjes gewezen waar we konden parkeren en toen we van de parking naar de event locatie liepen waren daar zelfs verkeersregelaars die zorgden dat we veilig konden oversteken.

Op naar de ontvangst om onze bestelde spulletjes op te halen en onze event bandjes, roadbooks enz te ontvangen. Ook hier alles weer top geregeld.

Dan naar de ingang van het event om eens op ons gemak rond te kijken.. In onze goodie bag zat een geo-bingo en al rondlopende gingen we op zoek naar de personen die voor ons de bingo kaarten konden aftekenen.. Erg leuk gedaan. En zo leer je ook eens wat over de andere cachers en je leert ook mensen kennen daardoor. Want zeg nou zelf… Wie heeft er bijvoorbeeld al 5x de hele matrix gevuld? Eh ikke niet… nog niet eens 1x laat staan 5x. Weet helaas niet al de andere meer die er op stonden, want om kans te maken op een prijs moesten we onze volle kaart inleveren natuurlijk..

Op dit event waren ook shops en labcaches aanwezig. Birre van de organisatie staat bekend om zijn creatieve brein en caches.. Ook de labcaches waren van zijn hand.

Trackables ruilen en discoveren was hier ook mogelijk, evenals het laden van je GPS met alle nieuwe caches uit het Roadbook.

In je goodie bag vond je ook nog een ticket voor het rad van Fortuin waar je geen fortuin mee kon winnen maar wel leuke prijsjes.. Ik won daar bijvoorbeeld een tb en Sandra een Birre Camperfriends woodie. Er waren ook speciale woodies met een tb code te koop en ook woodies voor het goede doel te steunen.

Je ziet overal was aan gedacht, op het terrein kon je ook overnachten met je camper en/of tentje. Je kon een hapje of een drankje kopen enz enz…

Na het rondkijken en het loggen van het event zochten we een bankje op om even te lunchen en meteen te kijken of we al wat van de mysterie caches op konden lossen zodat we die later eventueel meteen konden gaan zoeken.

Al snel hadden we ze opgelost, maar toen we eenmaal op pad gingen eigenlijk iets totaal anders gedaan. Maar er ligt hier in de buurt nog zo veel dat we hier zeker nog eens terug gaan komen.

Rond 13.00uur vertrokken we weer van het event om het veld in te gaan en wat caches te gaan doen. We besloten de serie van Birre’s Mysterious World te gaan lopen. Na een tip van Birre himself waar we het beste de auto konden parkeren om te starten gingen we op pad. En daar kregen we zeker geen spijt van. Wat een prachtige serie caches.. Zeker de moeite waard om eens naar toe te gaan. Wellicht daarover later meer.

Een wandeling van zo’n 7km met deze serie en nog een paar tussenliggende caches met als beloning een prachtige bonus cache en als extra bonus een heerlijke ijsco. Die hadden we verdiend!!

Voldaan konden we weer op huis aan..

Happy Caching
barbatante