Wherigo caches

-

Lange tijd lieten we de Wherigo caches voor wat ze waren. We konden ze met onze GPS niet doen en hadden enkel slechte verhalen gelezen over het gebruik van de app. Deze zou telkens uitvallen waardoor je keer op keer opnieuw zou moeten beginnen. Het leek ons maar niks.

Op een dag zag ik echter dat er in Den Hoorn, vrij dichtbij ons, een Wherigo van zo’n 2 kilometer lag. We kennen de omgeving daar redelijk, dus als het mis zou gaan zou het niet zo erg zijn. Toch maar eens proberen. Wie weet is het toch erg leuk. Na wat gepruts lukte het om de cartridge die je moest downloaden in de app te krijgen en we konden van start gaan.

We werden enorm verbaasd. De app liep niet één keer vast en we hadden veel plezier met deze (voor ons) nieuwe manier van geocachen! De reis verliep soepel en na zo’n 2 kilometer vonden we inderdaad de eindcache! Dat was leuk. Zeker voor herhaling vatbaar.

Inmiddels hebben we in de omgeving nog een aantal Wherigo’s gedaan. De meeste brachten ons langs meer of minder bekende plekken van de stad of het dorp. We leerden allemaal nieuwe dingen over plekken waar we regelmatig waren geweest. Heel bijzonder hoe je normaal gesproken gewoon overal “blind” langs loopt en nu zagen we ineens van alles wat we nog niet eerder hadden gezien. Heel erg leuk om zo rondgeleid te worden door je eigen stad of dorp.

Tot zover de Wherigo’s die een duidelijke route hebben… Je hebt ook nog de I *heart* “Plaatsnaam” Wherigo’s. Hierbij is het de bedoeling dat je een gegeven aantal toeristische plaatsen binnen die stad bezoekt, maar de plekken die je kunt bezoeken worden niet aangegeven. Je zult dus zelf op zoek moeten naar de plekken die iemand als toeristisch heeft aangemerkt. Gek genoeg zijn dit lang niet altijd de plekken die je verwacht. Dit type Wherigo hebben wij alleen nog in Delft, onze woonplaats gedaan. Hier vonden wij dit al vrij lastig… Het lijkt me persoonlijk erg moeilijk om dit te doen in een plaats die je niet kent, maar het is wel een enorme uitdaging!

Het laatste type Wherigo’s dat ik vandaag beschrijf zijn de “Play Anywhere Wherigo’s”. Dit zijn cartridges met daarin een soort spel wat je overal kunt spelen. Vaak heb je een open veld nodig waar je dan bijvoorbeeld een bepaalde vorm moet lopen, of dingen moet “vangen. Dit is ook erg leuk om te doen, maar als het niet helemaal muggle-vrij is is de kans wel groot dat je wat vreemde blikken krijgt! Ach, zo erg is dat nou toch ook weer niet?

We laten ons niet meer afschrikken door de Wherigo’s! Het is 1 keer gebeurd dat de app uitviel, maar verder nog nooit. Daarnaast kun je je spel telkens opslaan waardoor je gegevens niet verloren zouden gaan mocht de app toch vastlopen. Ik zou zeggen: probeer het eens en kijk hoe leuk het kan zijn! Veel plezier!