Woeste Willem – Geocache van de Week

-

Wat hebben geocachers en piraten gemeen? Ze houden beide van schatten.

Ahoy/Hallo daar, landrotten. Kom mee op deze wilde rit en leer meer over de avonturen van Woeste Willem, een oude meedogenloze plaag over de zeven zeeën, in de Geocache van deze week.

Geocache Woeste Willem - Live Geocaching

Woeste Willem is gebaseerd op een populair kinderboek met dezelfde naam. Willem is een kribbige oude piraat die alleen woont in een huis dat hij met zijn eigen handen heeft gebouwd. Op een dag, klimt een bang jongetje op zijn dak en red Willem hem met tegenzin. Ze worden vrienden en beginnen samen een boot te bouwen. Na een tijdje moet Willem toegeven dat hij niet kan zwemmen, en dus leert de jongen hem te zwemmen. Hierdoor wordt de band tussen de twee maatjes nog sterker.

De cache ligt in Noord-Holland, Nederland, in de buitenwijk(en) van een klein van dorpje/gehucht dat Vatrop heet. Geplaatst met toestemming van de eigenaar, verblijft de schat in een grote houten kist op zijn landgoed. Het openen van de kist onthult een verborgen schatkist die Willem daar had verborgen na zijn pensioen. Het is een ware piraten schat, gevuld met munten en andere waardevolle snuisterijen/sieraden.

De schat van Woeste Willem - Live Geocaching

Als je eenmaal je naam in het logboek hebt geschreven, neem dan een aantal minuten om de omgeving te ontdekken, aangezien er allemaal interessante en verrassende kunst-installaties dicht bij de piraat zijn huis aanwezig zijn. De roddels gaan dat Willem erg geïnteresseerd raakte in kunst na zijn pensioen, maar dit kunnen we nooit zeker weten.

Woeste Willem uitzicht - Live Geocaching


Blog door Martin Kerstein van Geocaching HQ.
Vertaald door Live Geocaching.