Woodies ruilen bij GeoTea

-

Woodie Ruil Event bij GeoTea in het Belgische Lille? Leuk, leuke locatie ook.. Wie gaat er mee? Prentju is er nog nooit geweest en wil wel mee en ook Sandraden is dit keer van de partij. Met een wagen vol dames gaan we dus op pad naar België.

IMG_0641

Vroeg in de ochtend ga ik bepakt en bezakt de deur uit naar het station om de trein naar Goes te nemen waarvandaan de reis verder zal gaan richting het Belgische. Op het station van Goes wacht Sandra (Sandraden) al op mij om samen naar Andrea (Prentju) te gaan om van daar te carpoolen naar België.

IMG_0651

Het event begint pas in de middag dus we gaan eerst wat caches zoeken om te kijken of we iets kunnen begrijpen en bereiken voor de nieuwe zomersouvenirs van de Mysteries at the Museum.

IMG_0646

We starten met Rondje Poeyel (GC7Q1HC is de eerste) dit zijn 10 caches en een bonus cache. Eentje vonden we niet maar door een berichtje naar de co en zijn snelle reactie hierop konden we later toch terug gaan om deze alsnog te loggen want hij bleek inderdaad verdwenen en hij heeft meteen een nieuwe geplaatst. (NicoVdS bedankt voor de snelle service). Ook kwamen we tijdens dit rondje langs de cache ‘t Heggewonder (GC40RA4) waar we de cache zagen hangen maar pas ter plaatse tot de ontdekking kwamen (dat heb je als het te gezellig is en je aan het kletsen bent en dus niet goed oplet) dat het een T5 cache was en aan gezien wij geen klimcapaciteiten en gerei hebben, hebben we hier dus slechts een write note achtergelaten onder het mom van, ik stond er bij en keek er naar.

IMG_0658

We vervolgden onze tocht om het Rondje Poeyel af te maken en eenmaal terug bij de auto kwamen we tot de conclusie dat de 4,5km die in de listing stond er voor ons toch iets meer dan 7 geworden waren en dat het nu dan toch wel tijd was om richting het event te gaan.

IMG_0667

Officieel was het event nog net niet begonnen toen we er aankwamen, maar het was er toch al gezellig druk. We wisten een tafeltje te bemachtigen en toen de woodies uit onze rugzakken te voorschijn kwamen kon het ruilen beginnen.

Er waren bekende maar ook onbekende gezichten, dus sommigen hadden mijn woodies al en anderen nog niet, maar ach dat mag de pret niet drukken. Er was ook een team die een soort van schuiver had met woodies er in.. Je deed er een woodie in en draaide aan het machine, een soort geluksspel want soms vielen er een paar woodies naar beneden en soms had je gewoon pech. Ik had geluk, ik kreeg voor mijn ene woodie er 2 terug. Erg leuk gedaan.

IMG_0669

Verder had de event organisatie een sjiksjak machine (in Nederland noemen we dit een kauwgomballenautomaat, maar sjiksjak klinkt toch eigenlijk net iets leuker) omdat hun team 1 jaar bestaat mochten we allemaal tegen inlevering van 1 woodie een event woodie ontvangen en 1 keer draaien bij de sjiksjak. Dus je kreeg 2 woodies voor de prijs van 1. Wat een leuke ideeën hebben sommige mensen toch!

Omdat het lunchtijd was besloten we ook meteen maar even iets te eten in het theehuisje van Jolien en Jenno. Een heerlijke Croque met aankleding, smullen maar dus! Ook nog even kennis gemaakt met GC_Meneer_Janssens, met hem al eens gesproken via de Geocaching pagina over zijn vlogs en nu dus in het eggie ontmoet. Onze mascottes (zijn Lambic en mijn barbatante) gingen samen op de foto.

64675785_874018642957715_7958111878754861056_n

Toen nog maar eens even verder op de kaart gekeken hoe of wat verder qua caches hier in de buurt en hoe we dat kunnen combineren met de aanwijzingen die we nog nodig hebben voor de souvenirs…

IMG_0670

Omdat Andrea in de vroege avond nog een afspraak heeft besluiten we nog een paar caches te doen voordat we weer richting Nederland rijden. Een virtual cache in Vorselaar(GC7B9FM) is er daar eentje van en nog een RV cache(GC4YF12)… Ook altijd leuk om te doen. Voor de virtual moeten we op een originele manier iets doen, nou ja als je net naar een woodie event geweest bent en goed hebt kunnen ruilen, gebruik je daar de woodies voor uiteraard..  Door naar de RV die ons toch wel enige hoofdbrekens en logjes lezen kostte voordat we hem doorhadden, maar ook daar hebben we onze naam in het logboek kunnen noteren.. Nu plankgas naar Goes..

IMG_0681

Aangezien het nog vroeg is als we daar aankomen ga ik samen met Sandra nog een paar caches daar proberen om zo nog wat aanwijzingen voor de souvenirs te kunnen bemachtigen. Dat gaat ons goed af, alleen voor mij de trein net niet meer haalbaar, maar gelukkig biedt taxi Sandra hulp en hoef ik niet op het station op de volgende trein te wachten..

Dames bedankt voor een leuke dag, doen we zeker nog eens en aan alle co’s van vandaag en de event organisatoren (en natuurlijk aan alle mensen die we ontmoet hebben en waar we woodies mee geruild hebben enz..) een dikke merci..

#barbatanteblogt #avontuurisnooitverweg #LiveGeocaching #Lille #GeoTea #woodies #Goes #geocaching