Zeeuwse 2.0 Virtuals deel 2

-

In de serie omtrend de leggers van de Zeeuwse 2.0 virtuals is het dit keer de beurt aan JayJay54.

Allereerst dank voor je medewerking.

Door loting werd bepaald dat jullie in Zeeland een Virtual Cache mochten plaatsen, daarover wil ik als verslaggever van LiveGeocaching graag wat meer weten.

  • Stel je even kort voor, wie ben je, waar kom je vandaan, wat is je cache naam, hoe lang doe je al aan aan geocaching enz.

Ik ben Jaap Jansen, in 1954 geboren in het ziekenhuis van Sluiskil en als zoon van een luchtmachtmilitair opgegroeid in Rilland-Bath. In 1971 ben ik bij de luchtmacht gegaan en heb het Zeeuwse land achter me gelaten. Via diverse omzwervingen ben ik in Venray beland waar ik samen met mijn echtgenote Gerry vanaf 2012 woonachtig ben.

Via een oud-collega ben ik in 2011 in aanraking gekomen met GeoCaching. Het heeft overigens nog tot 2013 geduurd voor ik mijn eerste cache zou vinden. Mijn cachenaam is JayJay54. In 2016 heb ik mijn eerste cache gelegd, een simpele Multi met het eindpunt bij ons in de voortuin. Inmiddels zit ik op 28 eigen caches waaronder 5 events op vakantielocaties, een ideale manier om lokale cachers te leren kennen en te horen waar je beter wel of juist niet heen kunt gaan en een Tradi op het eiland Kreta.

  • Om aan deze loting mee te mogen doen moest je zelf al caches hebben en ook nog behoorlijk wat favoriet punten verdiend hebben (heb zelf ook een poging gedaan vandaar dat ik de voorwaarden ken)Welke van je eigen caches is het meest geliefd bij de medecachers?

Van mijn caches is “Country Music Stars – de Bonus: Johnny Cash” de best gewaardeerde (13 Favo’s op 1 juli ‘19).

  • Hoe kwam je op het idee om je op te geven?

Ik vind het leuk om wat diversiteit in caches te hebben, niet alleen Tradi’s of Multi’s. Omdat ik Virtuals op zich leuk vind om te doen trok mij het idee er zelf een te leggen. Toevallig heb ik geluk gehad en ben in de prijzen gevallen.

  • Had je al meteen een locatie in gedachten of ben je daar pas over na gaan denken toen je wist dat je het mocht gaan doen?

Het voordeel van een Virtual is voor mij dat het in principe een onderhoudsvrije cache is. Uiteraard moet je jezelf er met regelmaat van overtuigen dat de gevraagde informatie nog voorhanden is maar er is geen gedoe met logrolletjes of –boekjes. Ik kom nog regelmatig in Rilland, mijn moeder woont er nog dus was de link snel gelegd.

  • Waarom gekozen voor deze locatie? Heb je iets met deze locatie of vind je het gewoon een mooi plekje waarvan je vind dat iedereen het moet zien?

Als kind zat ik vaak hier op de dijk, kijkend naar de schepen die langskwamen. Proberen de diverse vlaggen te identificeren, onderwijl fantaserend over de exotische havens op de achtersteven. Destijds liepen schepen hier met enige regelmaat uit het roer en dan kon je zo’n schip soms bijna aanraken. Ik heb getracht deze sensaties in de listing te verwoorden.

  • Tot slot zou ik het leuk vinden om bij deze paar vragen over jou een foto te plaatsen van jezelf op de door jou gekozen locatie. 

jayjay

Namens de lezers op LiveGeocaching dank voor je medewerking.

#barbatanteblogt #barbatanteinterviewt #LiveGeocaching #JayJay54 #geocaching #virtuals