Zeeuwse 2.0 virtuals deel 3

-

In de serie interviews omtrend de Zeeuwse 2.0 virtual leggers is het deze 3e keer de beurt aan team PegEnLex.

Allereerst dank voor jullie medewerking.

Door loting werd bepaald dat jullie 3 in Zeeland een Virtual Cache mochten plaatsen, daarover wil ik als verslaggever van LiveGeocaching graag wat meer weten.

IMG_9850

 • Stel je even kort voor, wie ben je, waar kom je vandaan, wat is je cache naam, hoe lang doe je al aan aan geocaching enz.
  Wij zijn Peggy en Alexander uit Sint Jansteen in Zeeuwsch-vlaanderen. We Geocachen sinds 2012 onder de naam PegEnLex. We zijn zoals velen begonnen nadat iemand vol enthousiasme over zijn geweldige hobby aan het vertellen was, in ons geval een collega die cachen onder de naam BJYFDARO.
  Na wat valse starten (een multi waarvan we geen idee hadden dat het met tags werkte) kregen we toch ook de smaak te pakken. Het is ons vooral te doen om het lekker buiten in de natuur te zijn, en op plaatsen komen waar je anders niet zou komen, dat is natuurlijk het mooie aan deze hobby.
  Je krijgt af en toe wel eens wat vreemde blikken als je met mensen op stap bent en opeens een steegje of de bosjes in duikt, maar dat vind ik eigenlijk altijd wel leuk. We merken wel dat we bij vlagen heel actief zijn, en dan soms maanden niks doen. Op vakantie proberen we er ook altijd eentje mee te pakken, das leuk voor de statistieken, alhoewel we geen matrix jagers zijn. 
 • Om aan deze loting mee te mogen doen moest je zelf al caches hebben en ook nog behoorlijk wat favoriet punten verdiend hebben (heb zelf ook een poging gedaan vandaar dat ik de voorwaarden ken)Welke van je eigen caches is het meest geliefd bij de medecachers?
  We hadden eigenlijk maar 2 caches liggen, beide mysteries , namelijk https://coord.info/GC5FEQW “Alice in wonderland” , en https://coord.info/GC7QY97 “Het gouden ei”.
  Beide hebben een boek als thema en hebben wat puzzelwerk nodig om op te lossen. Ik weet nog hoeveel voldoening we hadden toen we na meer dan een jaar een befaamde mystery in de buurt opgelost hadden, en dat wilde we een een ander ook graag aandoen 😉 . Alice is degene met de meeste fav’s maar die ligt ook al een tijdje (2014) , deze puzzel is ook een stuk lastiger dan de andere. Helaas is door grondwerkzaamheden van de gemeente de orginele container verloren gegaan, dus de container is niet meer zo spannend als hij vroeger was. Alice is ook opgenomen in een “Master of Mystery cache” : https://www.geocaching.com/geocache/GC7Z627_master-of-mystery-44-wiesbaden , wat een nieuwe reeks van berichtjes voor hints vanuit duitsland heeft opgeleverd.IMG_9875
 • Hoe kwam je op het idee om je op te geven?
  Ik denk dat ik op facebook voorbij zag komen dat je je kon opgeven, en ik dacht, ach .. waarom niet, dat winnen we toch nooit. 
 • Had je al meteen een locatie in gedachten of ben je daar pas over na gaan denken toen je wist dat je het mocht gaan doen?
  We hadden nog geen idee voor een locatie, en we hebben er toch wel even over nagedacht alvorens Het verdronken land van Saefinghe te kiezen.
  De Zeelandbrug was ook een optie, maar ik zocht echt een plek waar je geen fysieke cache zou mogen plaatsen, daar lijkt mij dit cachetype uitermate geschikt voor.
  IMG_9879

 • Waarom gekozen voor deze locatie? Heb je iets met deze locatie of vind je het gewoon een mooi plekje waarvan je vind dat iedereen het moet zien?
  Deze plek is bij mensen uit de buurt al heel lang bekend om zijn natuurschoon, hele families zaten vroeger aan de dijk, en gingen zwemmen in de schorren. Tegenwoordig is het grootste deel natuurgebied, en nog maar een klein deel vrij toegangkelijk.
  Wij mogen er in de zomer nog steeds graag in wandelen. Het was niet de eerste plaats waar we aan dachten, omdat het voor ons zo bekend gebied is, vergeet je soms hoe bijzonder het eigenlijk is.
  Vogels, water , krabben vissen en rust, een beetje het tegenovergestelde van de drukke stranden in Zeeland.
  IMG_9892 
 • Tot slot zou ik het leuk vinden om bij deze paar vragen over jullie een foto te plaatsen van jullie zelf of de door jullie gekozen locatie. Dus mijn vraag, kunnen jullie die foto mee sturen aub..
  Zoals gevraagd foto’s gekregen die in dit interview verwerkt zijn.
  IMG_9894
   

  #barbatanteinterviewt #LiveGeocaching #virtuals #geocaching #teamPegEnLex